Overijssel
IVN
maandag27jan2020

Doe aan de prijsvraag: De groenste sportclub van Overijssel


Sport jij al op een groene club? Zijn er verkoelende bomen, kleurige bloemenranden langs het veld of een groen dak of gevel op de sporthal? Of zweten jouw supporters zich rot tijdens het aanmoedigen en word je treurig van de betonnen parkeerplaats die geen hoosbui aankan? Dán kan jouw sportclub wel een Factor Groen gebruiken! Meld je sportclub voor 1 maart 2020 aan en maak kans op €25.000 om jullie club te vergroenen! 

Groen, groener, groenst 

Dit is alweer de vijfde editie van de Groen-Groener-Groenst prijsvraag die de provincie Overijssel organiseert. Overijsselse organisaties begeleiden sportverenigingen bij het maken van een plan. Dus trommel je clubleden op om samen te brainstormen over hoe jullie sportclub groener kan. Het belangrijkste onderdeel van jullie plan? Zorgen voor meer biodiversiteit bij jullie sportaccommodatie.  

De wedstrijd

Uit elke regio in Overijssel loten we 3 sportclubs uit de aanmeldingen. Dat zijn in totaal 15 clubs. Deze clubs werken hun ontwerp, met professionele begeleiding, verder uit. Een vakkundige jury beoordeelt jullie groene plannen en kiest de sportclubs uit die meedingen naar een prijs in de grote finale. Daar kiezen we drie winnaars. Het beste ontwerp wint €25.000 om te vergroenen. De tweede plek wint €15.000, de derde plek wint €10.000. 

Aanmelden en meer informatie

Meld je sportclub aan op www.groenstesportclubvanoverijssel.nl. Hier vind je ook meer informatie over de wedstrijd.