Overijssel
Bomen & Struiken
maandag25jun2018

Actie Groene Loper Overijssel tijdens Groene Burendag

Insecten hebben het moeilijk. O.a. door toenemende monoculturen in de landbouw en het betegelen van tuinen is een tekort ontstaan aan bloemen waar bijen nectar en stuifmeel verzamelen. Vooral aan het begin van het groeiseizoen zijn er te weinig bloemen. Om de bij een handje te helpen, organiseert Groene Loper Overijssel i.s.m. Bijenbeweging Overijssel, IVN Natuureducatie en Landschap Overijssel, de actie ‘Groene Burendag’. Op Burendag - 22 september 2018 - willen we de provincie Overijssel ‘vergroenen’ met 150.000 biologische geteelde, bijvriendelijke bloembollen!

Ondersteuning door het Oranje Fonds

Vanaf eind juni kunnen buurtinitiatieven bij het Oranje Fonds budget aanvragen voor Burendag 2018 tot een maximum van €400,-. Dit kan gebruikt worden voor de financiering van de bloembollen, maar bijvoorbeeld ook voor bijvriendelijke struiken of een insectenhotel. Voor meer informatie en aanmelden van jouw buurtinitiatief, ga naar www.burendag.nl/over-burendag.

Meld je nu aan!

Wil je meedoen aan Groene Burendag en biologische bloembollen bestellen? Meld je dan nu samen met jouw buurt aan bij de Groene Loper in jouw buurt:

Groene Loper Vechtdal
Groene Loper Almelo
Groene Loper Hof van Twente 
Groene Loper Deventer
Groene Loper Hengelo
Groene Loper Enschede
Groene Loper Zwolle
Groene Loper Losser - Oldenzaal

De bloembollen worden begin september via het netwerk van Groene Lopers verspreid onder de deelnemende buurtinitiatieven.

Wij gaan ervoor: 150.0000 bloembollen erBIJ! Doe je mee?