Overijssel
Overig
Op
zaterdag02jul201610:00

Inspiratiedag ‘Onder schooltijd’

Op zaterdag 2 juli 2016 organiseren IVN Flevoland, IVN Gelderland en Natuur en Milieu Overijssel een Inspiratiedag rond het thema natuuractiviteiten binnen schooltijd. Deze bijeenkomst is bedoeld voor IVN’ers die activiteiten op scholen organiseren, uitvoeren en begeleiden en voor IVN’ers die actief met kinderen zijn, zoals de schoolgidsen, natuurouders, jeugdbegeleiders.
IVN’ers die nog niet actief zijn, en wel geïnteresseerd, zijn uiteraard van harte welkom.

De cursus IVN Natuurouder is in 2015 geheel vernieuwd, de cursus IVN Schoolgids is net klaar en verspreid. Deze cursussen bieden handvatten voor IVN-afdelingen om (meer) activiteiten voor scholen aan te bieden. Bovendien zijn de cursussen een mooi instrument om nieuwe vrijwilligers te werven voor je afdeling.

Maar hoe start je nu met school-activiteiten, en hoe benader je scholen? Op 2 juli lopen we het stappenplan met je door.

Daarnaast zijn er diverse workshops:
Werkvormen: Hoe houdt je de aandacht van de kinderen vast, en houd je het voor jezelf interessant?
Schoolpleinen: Hoe kun je een grijs schoolplein omtoveren in een groene omgeving, die ook als buitenlokaal gebruikt kan worden?
Wolven-educatie: Wanneer komt de eerste wolf terug naar Nederland? Om kinderen bewust te maken van de gevolgen van de komst van de wolf, is voor de schoolgidsen een educatiepakket samengesteld. Het materiaal wordt tijdens de bijeenkomst uitgereikt.

Praktische informatie
Datum:                 2 juli 2016
Tijd:                      10:00 - 16:00 uur
Locatie:                IVN Apeldoorn, De Vijfster, Texandrilaan 30, 7312HR, Apeldoorn
Aanmelden:        via dit formulier.

Vragen of suggesties?
Als je suggesties hebt voor onderwerpen, of goede voorbeelden waarmee je collega IVN’ers kunt inspireren, dan horen we het graag. Voor suggesties of vragen kun je contact opnemen met Ilse Suijkerbuijk, via 06-46251852 of i.suijkerbuijk@ivn.nl.

Dit is een vooraankondiging. Informatie over het definitieve programma volgt nog. Aanmelden kan alvast via dit formulier.

Algemene informatie

zaterdag 2 juli 2016 - 10:00
Locatie: 
IVN Apeldoorn, De Vijfster
Texandrilaan 30
7312 HR Apeldoorn
Nederland
Google Maps image