Noord-Holland
Gezondheid
dinsdag12jun2018

Opening dierenparkje Nieuw Vredeveld

Zaterdag 9 juni was het groot feest in de tuin van zorglocatie Nieuw Vredeveld in Amstelveen. Bewoners, buurtgenoten, medewerkers, vrienden en familie kwamen samen voor de feestelijke opening van het nieuwe dierenparkje mét moestuin.

Brentano en IVN hebben de handen ineen geslagen met het programma Grijs, Groen en Gelukkig (GGG). Samen zetten we ons in om ouderen een gelukkige oude dag te bezorgen door hen de positieve effecten van de natuur te laten ervaren. Dit doen we door de omgeving rondom de zorginstelling te vergroenen en een natuurrijk activiteitenprogramma aan te bieden. Met hulp van betrokken zorgverleners, vrijwilligers en omwonenden laten we ouderen genieten van natuurbeleving, beweging en de buitenlucht.

Geïnspireerd door GGG ging Brentano aan de slag met de aanleg van een dierenparkje. Een gezellig thuis voor kippen, vogels en konijnen die de bewoners en bezoekers van Nieuw Vredeveld een vrolijke noot en warme knuffel brengen. Op de uiteindelijke komst van de nieuwe dierlijke bewoners kon afgelopen zaterdag geproost worden.

Niemand minder dan wethouder Marijn van Ballegooijen had de eer de officiële opening te voltooien.  Als afgestudeerd bioloog en stadsbestuurder die zich o.a. heeft ingezet voor verbetering van mantelzorgondersteuning, eenzaamheidsbestrijding, verbetering van dementie- en GGZ-zorg was hij de aangewezen persoon voor deze klus. Dat deze man hart heeft voor zowel zorg als groen en de samenkomst van deze twee velden toejuicht bleek ook uit zijn toespraak waarin Van Ballegooijen het belang van de natuur in de zorg benadrukte. De opening van het dierenparkje heeft de wethouder overigens geen windeieren gelegd. Onder het mom van ‘er wordt al genoeg gekakeld in de politiek’ vernoemde Brentano als blijk van dank een konijn naar Van Ballegooijen; konijn Marijn.

Na het knippen van het lint, was het tijd voor een ouderwets gezellig feestje. Poffertjes, een advocaatje met slagroom, lekker meedeinen en meezingen met oud-Hollandse hits en dat allemaal onder een stralend zonnetje.

De komende tijd zal IVN zich samen met Brentano verder inzetten voor de vergroening van Nieuw Vredeveld. Met de hulp van o.a. imker Henk van Imkervereniging Amstelland, IVN Amstelveen en vele enthousiaste vrijwilligers kunnen (buurt)bewoners van Nieuw Vredeveld gelukkig genieten van groen.