Noord-Holland
Natuur
dinsdag12jun2018

Gezocht: Stagiair online communicatie Nationale Parken

Amsterdam, per september 2018, fulltime

Ben jij die enthousiaste, ondernemende stagiair(e) online communicatie, die met zijn/haar expertise meer kinderen, jongeren en volwassenen de prachtige natuur in Nederland laat ontdekken? Dan zoeken we jou!

Jij zet jouw expertise in om Nationaal Park Duinen van Texel en Nationaal Park Zuid-Kennemerland online (beter) op de kaart zetten en geliefd te maken bij bezoekers en omwonenden. Je verzamelt bijvoorbeeld leuke natuurweetjes of interviewt boswachters voor de verschillende social media-accounts en de websites. Je ontwikkelt een bezoekersonderzoek en voert deze zelf uit. Of je schrijft een plan om traffic naar de website of het social media-bereik te verbeteren. Net wat jouw interesses en leerdoelen zijn. Ondertussen leer je alle andere facetten van communicatie: van het schrijven van een sociale mediastrategie tot events organiseren en het maken van persberichten.

Wie ben jij?

  • Je volgt een hbo/wo studie (marketing-)communicatie/online media/toerisme (of vergelijkbaar) en zit minimaal in je derde jaar
  • Je smult van alle mogelijkheden van nieuwe media en barst van ideeën hoe je deze kan gebruiken.
  • Je schrijft vlot en weet hoe je lezers online kan raken.
  • Je bent een aanpakker en kan goed zelfstandig werken.
  • Liefst ben je handig met foto’s, film/vloggen of Photoshop/Indesign.
  • Nieuwsgierigheid naar alles wat groeit en bloeit is een pluspunt.

Wat bieden wij?

Een uitdagende stage in hartje Amsterdam bij een dynamische organisatie! Je werkt in een klein en enthousiast team waarbinnen veel ruimte is om te leren en eigen ideeën te laten groeien. Je maakt samen of alleen uitstapjes naar een paar van de mooiste plekken in Nederland, de nationale Parken Duinen van Texel en Zuid-Kennemerland. Wij bieden je een fulltime stageplaats en een stagevergoeding van €300,- per maand (op basis van 36 uur). De duur van de stage is in overleg en minimaal 4 maanden.

De organisatie

IVN werkt aan een duurzame samenleving. Wij zijn er van overtuigd dat we door mensen zelf in aanraking te brengen met natuur, zij zich pas écht bewust worden van de waarde ervan. Daarom laten wij jong en oud de natuur van dichtbij beleven. In de Nationale Parken zorgt IVN voor communicatie- & educatie-activiteiten, samen met de boswachters en andere partners in het gebied. Kijk verder op de IVN website en www.npduinenvantexel.nl en www.np-zuidkennemerland.nl.

Enthousiast?

Herken jij jezelf helemaal in bovenstaand profiel en kom jij ons team versterken? Stuur dan z.s.m. jouw motivatie en CV naar vacatures@ivn.nl o.v.v. ‘Stage online communicatie Nationale Parken’. Wil je meer weten of heb je nog vragen? Neem contact op met Sigrid van der Ploeg via s.vanderploeg@ivn.nl of 06-46413857.