Noord-Holland
Natuur
donderdag24mei2018

Geslaagde Dialoogdag in De Stoomhal in Wormer

Inspiratie opdoen, andere natuurvrijwilligers ontmoeten, discussies voeren met elkaar of de provincie Noord-Holland en de natuur rondom Wormer leren kennen: daar draaide het om tijdens de Dialoogdag van 16 mei in de Stoomhal in Wormer. De Dialoogdag is een initiatief van de samenwerkende terrein beherende organisaties (TBO) in Noord-Holland en wordt georganiseerd door IVN en de TBO, zoals Landschap Noord-Holland. Dit jaarlijks terugkerende evenement verenigt alle natuurvrijwilligers van de provincie met elkaar.

Zo’n honderdveertig natuurvrijwilligers uit heel Noord-Holland verzamelen zich aan het begin van de middag in het industriële, oude pakhuis. Vanuit hier vertrekken er gedurende de hele dag vaar-, fiets en wandelexcursies door de oer-Hollandse poldernatuur van de Zaanstreek. In de Stoomhal kunnen deelnemers aansluiten bij talloze workshops en lezingen. Op de mini-markt doen bezoekers inspiratie op en kunnen ze producten kopen bij standjes van Kruidenthee Amsterdam, De Keuken van het Ongewenste Dier, Onkruidenboter, KNNV en IVN.

Meer lezen over de Dialoogdag? Klik dan op onderstaande link voor het verslag.

Verslag Dialoogdag 2018

Bekijk ook een paar foto's van de dag:

Dialoogdag Noord-HollandVrijwilligers in gesprek met de provincie Noord-Holland 

Dialoogdag Noord-HollandGespreksleider Karin van As met gedeputeerde Adnan Tekin, Sijas Akkerman, Martine Bijman, Onno Steendam

Dialoogdag Noord-HollandOp de mini-markt was thee te koop van Kruidenthee Amsterdam

Dialoogdag Noord-HollandWorkshop erfinrichting en cultuurhistorie door Landschap Noord-Holland. Deelnemers gaan zelf aan de slag met het inrichten van een erf van een stolpboerderij, zoals die kenmerkend zijn voor de streek.