Noord-Holland
Kind & Natuur
dinsdag24okt2017

Aanleg vlindertuin in Rosmolenwijk, Zaandam groot succes

Vrijdag 20 oktober was het eindelijk zover, de vlindertuin in de Rosmolenwijk in Zaandam werd aangelegd! De kinderen van de Willibrordschool en BSO de Flindr deden hun best om de vlindertuin zo mooi mogelijk te maken. Ook de bewoners van wijkzorgcentrum Pennemes die de vlinderhuisjes hadden gemaakt, kwamen een kijkje nemen. Als afsluiter van de dag had burgemeester Jan Hamming de eer om het allerlaatste plantje te planten. Het was een feestelijke dag!

Iedereen helpt mee met het plaatsen van de plantjes!Aanleg vlindertuin BSODe bewoners van Pennemes bewonderen de zelfgemaakte vlinderhuisjes.Bewoners wijkzorgcentrum PennemesEr wordt tot op het laatste moment hard doorgewerkt.Aanleg vlindertuin, kinderenIedereen is blij als de burgemeester er is.Burgemeester Jan Hamming, vlindertuinBurgemeester Jan Hamming  stopt het laatste plantje in de natte grondBurgemeester Jan Hamming vlindertuin aanlegHet informatiebord met leuke weetjes en opdrachtjes.Bord vlindertuin Rosmolenwijk

Over Gezonde Buurten - Rosmolenwijk

Gezonde Buurten – Rosmolenwijk is een project van IVN, mogelijk gemaakt met financiering van de Provincie Noord Holland. Samen met buurtbewoners en lokale partners zoals Pennemes, Sociaal Wijkteam, Gemeente Zaanstad, Jeugdteam en JOGG streeft IVN naar een Gezondere Buurt.  Lees meer op de projectpagina.