Noord-Holland
Voor IVN leden
Vanaf
donderdag10sep202020:00

Tweedelige training: Vinden & binden van vrijwilligers

Hebben jullie wensen om meer excursies te verzorgen, een werkgroep op te starten of de website te vernieuwen, maar ontbreekt het aan de extra handen om dat echt te realiseren? Het werven van nieuwe leden, en het activeren van bestaande leden, is de oplossing. Maar hoe pak je dat aan? Tijdens deze tweedelige webinar leer je hoe je nieuwe doelgroepen vindt én aan je afdeling bindt.

Meld je hier aan!

Deel 1: de 5 B’s

Tijdens dit webinar geeft IVN-projectleider Marieke Ankoné je simpele en concrete tips voor het vinden en binden van vrijwilligers aan de hand van de 5 B’s: binnenhalen, begeleiden, behouden, belonen van vrijwilligers, en beëindigen van de samenwerking. Naast de theorie is er ruimte om specifieke vragen te stellen en tips en ervaringen uit te wisselen met andere organisaties. We gaan aan de slag met een aantrekkelijke pitch voor jouw vereniging. zodat jullie in de toekomst over voldoende menskracht beschikken om jullie mooie plannen te realiseren.

Deel 1: Donderdag 10 september, 20.00 – 21.30 uur via Zoom.

Deel 2: Profielen en vacatures

In het tweede deel op donderdag 10 september gaan we samen met landelijk projectleider vrijwilligersbeleid Ilja Beudel aan de slag met profielomschrijvingen en vacatureteksten. Hoe spreek je mensen effectief aan om actief te worden als vrijwilliger? Wat vraag je van nieuwe bestuursleden (en wat niet)? Is het mogelijk om jongeren te verleiden om een rol in de afdeling op zich te nemen? We delen wat werkt en wat beter kan en samen maken we voor elke afdeling de juiste (vacature)teksten op maat.

Deel 2: Dinsdag 29 september, 20.00 – 21.30 uur via Zoom.

Meld je aan!

Waar

Overal! Gebruik een laptop of pc met webcam en internetverbinding. Als je je hebt aangemeld, krijg je een mail met het programma voor de beide webinars, een Zoom-instructie en een linkje voor de deelname. 

Zoom & privacy

Binnen de mogelijkheden van Zoom hebben we ons account zo ingesteld dat we je privacy zo goed als mogelijk waarborgen. Onze meetings zijn alleen toegankelijk met een wachtwoord. Wij slaan geen data verkregen via Zoom op voor andere doeleinden.

Algemene informatie

donderdag 10 september 2020 - 20:00