Noord-Holland
Gezondheid
Op
maandag10okt201613:30

Training 'Natuur doet je goed'

Natuurbeleving met cliënten

Bijna iedereen knapt op van een bezoekje aan de natuur. Dat geldt voor zowel jong en oud. Toch zijn er groepen mensen die nauwelijks in de natuur komen, bijvoorbeeld ouderen, mensen met dementie en mensen met een lichamelijke beperking. Juist vanwege die beperking zijn zij afhankelijk van begeleiders die ze mee naar buiten nemen.

In Noord-Holland is veel groen te vinden: bij zorginstellingen, in het park om de hoek of wat verder weg in het bos of de duinen. Vaak wordt er al wel gewandeld in de natuur, maar wordt er voorbijgegaan aan wat er te beleven valt in de natuur. Dat is zonde, want er is zoveel te beleven in de natuur!

Inhoud van de training

De training staat in het teken van natuurbeleving: met eenvoudige oefeningen leert u wat u met uw familielid of cliënt in de natuur kunt doen. De activiteiten zijn gericht op het prikkelen van zintuigen, op rust en ontspanning en op beweging. 
Het is een praktische training van twee dagdelen waarbij u kennis maakt met allerlei werkvormen die een wandeling in een groene omgeving leuker en ontspannener maken en die de beleving van de natuur verdiepen. Deze natuuractiviteiten kunt u na de training toepassen wanneer u de natuur in gaat met degene die u begeleidt.

Op 12 december 2016 wordt er een terugkombijeenkomst georganiseerd voor alle deelnemers van alle gegeven cursussen in Noord-Holland. Bij deze bijeenkomst wisselen we ervaringen uit en komt verder een aantal nieuwe werkvormen aan bod.

Voor wie?

De training is bedoeld voor familieleden, mantelzorgers en vrijwilligers die naar buiten willen gaan met ouderen, mensen met dementie (of een vergelijkbare beperking) of mensen met een (meervoudige) beperking en die meer willen halen uit een wandeling in tuin, park of natuurgebied. Iedereen kan deelnemen; er is geen voorkennis vereist!

Aanmelden

Via dit digitale formulier kunt u zich aanmelden voor de training. Bent u helaas niet in de gelegenheid om 10 oktober mee te doen maar bent u wel geinteresseerd? Op donderdag 3 november wordt deze training nogmaals georganiseerd! Meer informatie volg binnenkort.

Meer informatie

Bekijk de uitnodiging (via de downloadlink hieronder) en voor voor meer informatie of vragen omtrent deze training kunt u ook terecht bij Koen Baart
training_natuur_doet_je_goed.pdf

Algemene informatie

maandag 10 oktober 2016 - 13:30 tot 16:00
Locatie: 
Twiske Haven
Noorderlaaik 4a
1511 BX Oostzaan
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image