Noord-Holland
IVN
Op
zaterdag07apr201810:30

Noord-Hollandse ledendag

Over natuurbeleving, verhalen vertellen en de prachtige West-Friese natuur!

Graag nodigen we alle IVN-leden uit Noord-Holland uit voor de ledendag op zaterdag 7 april a.s. IVN West-Friesland zet haar deuren open en neemt je graag mee de West-Friese natuur in. Er is een lezing van dr.ir. Kris van Koppen, docent aan de Wageningen Universiteit. Hij vertelt over nieuwe inzichten in natuurbeleving. Op welke verschillende manieren beleven mensen natuur, en hoe pas je dit toe in activiteiten of excursies?

Workshops

In de aansluitende workshops wordt verder ingegaan op behoeften van jongeren en vrijwilligerswerk in de natuur. Ook krijg je handvatten voor toepassing van ‘storytelling’. Praktisch bruikbaar voor alle leeftijden en tijdens persberichten of excursies. In de buitenworkshop ‘Natuur en kunst’ leer je hoe je met stemgebruik en presentatietechnieken je publiek kunt boeien. We kunnen namelijk veel leren van theatertechnieken. Je leert in deze workshop bovendien hoe kunst en natuur verweven zijn.

En natuurlijk gaan we naar buiten! 

Vóór de opening toont IVN West-Friesland je graag hun eco-terrein met o.a. paddenpoel, nesthopen en insectenhotel.  In de middag kun je mee varen op de fluisterboot of een wandeling maken. Gidsen van IVN West-Friesland vertellen over het streekbos, overblijfselen uit de bronstijd én tonen je het pad voor visueel gehandicapten dat zij hebben aangelegd.

Programma

Bekijk het programma en de toelichting op de workshops:
Programma ledendag

Tijd

De dag start om 10.30 uur en eindigt om 16.00 uur. Vooraf is er nog een voorprogramma: om 9.30 uur kan je het eco-terrein bezoeken.

Deze dag wordt georganiseerd door IVN Noord-Holland, met dank aan gastlocatie IVN West-Friesland.

Aanmelden

Deadline voor aanmelden is 2 april

Algemene informatie

zaterdag 7 april 2018 - 11:00 tot 16:00
Er is een voorprogramma dat start om 9.30. Je kunt dan het Eco-terrein bezoeken.
Locatie: 
Streekbos Paviljoen
Veilingweg 21
1611 BN Bovenkarspel
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image