Noord-Holland
Landschap
Vanaf
dinsdag26sep201700:00

Cursus Gastheer van het Nationaal Park

Op 26 september gaat een nieuwe cursus van start om ondernemers op te leiden tot Gastheer van Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Natuur speelt een belangrijke rol bij de keuze van een vakantiebestemming of een dagtrip. Als ondernemer bent u een gastheer voor uw omgeving. In de cursus leert u als geen ander de mooiste plekjes te vinden en hoe dit door te geven aan uw gasten. Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland organiseert al enkele jaren met succes deze cursus en heeft ruim 100 gastheren voor het nationaal park opgeleid. Bent u de volgende?

De cursus

Tijdens vier bijeenkomsten krijgt u informatie over de bijzondere waarden van het nationaal park, gericht op (agrarisch-)natuurgerichte en duurzame recreatie. Behalve dat de opgedane kennis over onder andere de ontstaansgeschiedenis en flora en fauna overgedragen kan worden aan uw gasten, werkt u ook samen met uw medecursisten aan een arrangement. Daarnaast nemen de beheerders van het nationaal park u mee op een excursie door het park.

Voor wie?

Deze cursus is interessant voor alle bedrijven en instellingen die zich betrokken voelen bij recreatie en toerisme in en rond het nationaal park. Zowel voor eigenaren als medewerkers is deze cursus een echte aanrader. Na de vier bijeenkomsten bent u Gastheer van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Wat levert Gastheerschap op?

  • Betere informatie voor gasten van ondernemers over mooie locaties, de natuur en routes in de omgeving.
  • Extra promotie voor ondernemers als gastheer en duurzame onderneming met aandacht voor natuur en landschap. 
  • Nieuwe initiatieven, zoals arrangementen voor en door ondernemers.
  • Gezamenlijk netwerk van ondernemers.
  • Meerwaarde voor uw gasten/klanten.
  • Als gastheer krijgt u een onderscheidend kwaliteitslabel, waarmee u bijdraagt aan het behoud van onze natuur en de ontwikkeling in het nationaal park. 

Wie geeft de cursus?

Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland organiseert deze cursus in samenwerking met haar partners. De natuurbeheerders van het nationaal park vertellen u over het beheer en de inrichting, maar nemen u vooral mee in de natuurbelevingen in het nationaal park. Samen gaat u aan de slag om met elkaar te werken aan arrangementen voor uw gasten/klanten.

Cursusdata en locatie

26 september, 2e datum, 14 en 28 november 2017. Locatie is nog onbekend.

Aanmelden en info

Wilt u zich aanmelden of heeft u nog vragen? Neem contact op met Sigrid van der Ploeg (s.vanderploeg@ivn.nl).

 

 

Algemene informatie

dinsdag 26 september 2017 - 14:15
De data: 26 september, 10 oktober, 14 en 28 november 2017
Locatie: 
Nationaal Park Zuid-Kennemerland
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image