Noord-Holland
Kind & Natuur
Op
vrijdag22nov201909:00

Conferentie Kind & Natuur

Het bos in: groen in onderwijs en kinderopvang

Veel mensen gaan het bos in voor een intense vorm van natuurbeleving: je bent letterlijk omringd door de natuur. De maatschappelijke aandacht voor bos neemt tevens toe. Bos levert een waardevolle bijdrage aan klimaatadaptatie, biodiversiteit en waterretentie. Veel gemeenten investeren dan ook in de aanleg van Tiny Forests. Ook op schoolpleinen en in de kinderopvang worden tal van grote en kleine bosjes aangelegd omdat groen bijdraagt aan het leren en ontwikkelen van kinderen. Bovendien, kinderen zijn de  groene ambassadeurs van morgen. En die hebben we hard nodig om onze aarde leefbaar te houden. Tijdens deze IVN conferentie Kind & Natuur zetten we het bos en de mogelijkheden ervan voor kinderen centraal. 

Voor wie

Voor leerkrachten, pedagogisch medewerkers, docenten, directies, schoolleiders, beleidsmedewerkers, natuurgidsen/educatief medewerkers, onderzoekers, ontwerpers. 

Datum en locatie

De IVN conferentie Kind & Natuur 2019 vindt plaats op 22 november op landgoed Zonheuvel in Doorn. Een deel van het programma vindt uiteraard buiten plaats!  

Meer informatie en aanmelden 

Algemene informatie

vrijdag 22 november 2019 - 09:00 tot 17:00
Locatie: 
Landgoed Zonheuvel
Amersfoortseweg 98
3941 EP Doorn
Nederland
Google Maps image