Voor jongeren

IVN Natuureducatie gelooft dat jongeren creatieve antwoorden hebben op maatschappelijke uitdagingen: een stem die gehoord moet worden! IVN biedt advies en denkt mee met docenten over hoe zij jongeren aan de slag kunnen laten gaan met duurzaamheid en natuur. Daarnaast bieden wij de werkvorm Jongeren Adviesbureau en WoesteLand, de landelijke jongerengroep van IVN.

Jongeren Adviesbureau

Het IVN Jongeren Adviesbureau betrekt jongeren tussen de 12 en 25 jaar, vanuit hun opleiding, bij maatschappelijke vraagstukken op het gebied van natuur en duurzaamheid. Dit zijn echte, actuele vragen van bedrijven of overheden. In de rol van adviseur praten jongeren mee over hun eigen leefomgeving. De frisse en onbevangen blik van jongeren kan bestaande denkpatronen binnen organisaties doorbreken en innovatie stimuleren.

De jongeren doen onderzoek, gaan in dialoog met (lokale) experts, verkennen de situatie en presenteren hun ideeën. Geïnspireerd door de adviezen van de jongeren, kan de opdrachtgever gelijk aan de slag. Het IVN Jongeren Adviesbureau brengt jongeren, onderwijs en praktijk samen. In Limburg zijn er diverse vraagstukken van onder andere Rijkswaterstaat, Provincie Limburg, Nationaal Park De Groote Peel en in de toekomst Gemeente Weert door jongeren beantwoord. Op www.ivn.nl/ivn-jongerenadviesbureau vind je voorbeelden van Jongeren Adviesbureaus in heel Nederland.

Accepteer cookies

WoesteLand

WoesteLand organiseert jongerennatuurvakanties en weekenden in binnen- en buitenland. Gezellige en duurzame low-budget vakanties. Iedereen die tussen de 12 en 30 jaar is, kan mee. Het WoesteLand is de landelijke jongerengroep van IVN. Alle activiteiten die we organiseren worden volledig voor en door jongeren georganiseerd. Kijk ook eens op www.woesteland.nl of neem een kijkje op de Facebook pagina. Daar vind je de antwoorden op veel vragen en een sfeerimpressie. 

Wil je weten wat wij in 2020 doen? Kijk dan eens op onze factsheet!Factsheet Jongeren en Natuur Brabant 2020