Schoolgids voor Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen

Schoolgids

IVN Brabant zoekt schoolgidsen voor Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen

IVN ziet de natuur als beste leslokaal voor kinderen. Een plek waar ze alle ruimte krijgen om spelenderwijs de wereld te ontdekken, er te leren en te groeien. In Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen bieden wij diverse natuurbelevingsprogramma’s voor het basisonderwijs. 

Vrijwillige schoolgidsen gezocht

Vind jij het leuk om jouw liefde en enthousiasme voor de natuur met kinderen te delen? Heb jij op schooldagen zin en tijd om aan de slag te gaan met een van onze  natuurbelevingsprogramma’s? Dan is schoolgids worden in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen misschien iets voor jou.

Opleiding tot schoolgids

Op vrijdag 10 mei van 10 tot 16 uur verzorgen wij een schoolgidsen cursus voor nieuwe vrijwilligers. Na deze opleiding van een dag loop je een aantal keer mee met ervaren schoolgidsen tot je zelf klaar bent om zelfstandig aan de slag te gaan. 

Over onze scholenprogramma’s

We hebben voor iedere leeftijdsgroep in het basisonderwijs een ander programma. Het programma duurt altijd een dagdeel: ochtend of middag. Lees hier een korte beschrijving van de programma’s. Alle programma’s richten zich specifiek op de verwondering van de natuur in de Loonse en Drunense Duinen. De dieren, planten en alle verschijnselen die samenhangen met dit bijzonder gebied komen aan de orde. 

Waarom is schoolgids worden zo leuk en interessant?

Het is bijzonder om kinderen in deze levensfase zich te laten verwonderen over de natuur. Je raakt kinderen echt. Ze genieten van het zand, het weer, de planten en de dieren. Daarnaast zie je het gedrag van kinderen positief veranderen; ze kijken bewuster en krijgen meer respect voor natuur. Werken als schoolgids geeft je voldoening. Je hebt leuke contacten met andere schoolgidsen en maakt deel uit van een netwerk van gelijkgestemde mensen waarbij je leert van elkaar en van de kinderen. Daarnaast ben je natuurlijk lekker buiten bezig. 

Jouw profiel

De kinderen gaan grotendeels zelfstandig (onder begeleiding van ouders) aan de slag met allerlei opdrachten en jij bent de spil die ze weet te enthousiasmeren en te stimuleren om echt op onderzoek uit te gaan. 

  • Je bent minstens 18 jaar en hebt een passie voor kinderen.
  • Ervaring met kinderen en met groepen begeleiden is een pré.
  • Je woont maximaal 50 kilometer vanaf de De Loonse en Drunense Duinen.
  • Je hebt een redelijke basiskennis van de natuur.
  • Je handelt natuurbewust en vanzelfsprekend heb je respect voor de natuur
  • Je hebt minimaal 8 dagdelen in het voor- en najaar beschikbaar.
  • Het liefst ga je deze verbinding aan voor een paar jaar.

Competenties

  • Zelfvertrouwen

  • Overzicht kunnen houden

  • Creatief

Schoolgids zijn is vrijwilligerswerk. Wel is er een vergoeding van € 10,- voor ieder dagdeel dat je begeleidt. 

Interesse?

Meld je dan aan voor opleiding via dit formulier  of bel met Marion de Cocq op (06)57 20 46 91.

Kijk voor meer informatie op www.ivn.nl/scholenprogramma-ldd.