Noord-Brabant
Natuur
dinsdag08aug2017

Wandel mee met een schaapskudde tijdens natuurtheatervoorstelling KUDDE

Op 6 t/m 10 en 13 t/m 17 september is in de Biesbosch het verhaal van Zenon te horen; een moedige man die besluit de kudde te verlaten. Theatermaker Heleen van Doremalen en beeldend kunstenaar Leonie Muller zorgen met de natuurtheatervoorstelling KUDDE voor een totaalbeleving.

Tijdens een wandeling met een schaapskudde tijdens zonsondergang, met de wilgenbossen, polders en kreken van de Biesbosch als decor voor filmprojecties, wordt je een verhaal toegefluisterd. Acteur Hans Dagelet (bekend van o.a.: Dokter Deen en Vuurzee) vertelt het verhaal van Zenon een moedige man die besluit de kudde te verlaten.

Met tekstfragmenten van Roel Adam (De Toneelmakerij) en Jibbe Willems (Toneelgroep Maastricht en Orde van de Dag). Een voorstelling over kuddegedrag. Wat is de aantrekkingskracht van de kudde en waarom is het zo moeilijk om los te breken? En willen we dat eigenlijk wel? Als de avond valt, verschijnen filmprojecties op de natuur. Bomen, zand, water; alles blijkt decor waarin het gevoelsleven van Zenon wordt verbeeld.

KUDDE neemt je mee naar buiten, naar jezelf, naar binnen. Een sprookje voor volwassenen over de moed die het vergt om te worden wie je werkelijk bent.

Deze interactieve voorstelling is geschikt voor bezoekers van 16 jaar en ouder. Gepaste kleding en dichte schoenen zijn aanbevolen. Niet geschikt voor mindervaliden. Honden niet toegestaan.

Bekijk hier de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=nhF2G63lCYM

Meer informatie of kaarten bestellen? Kijk dan op: www.kudde.org
Speeldata: 6 t/m 10 en 13 t/m 17 september 2017

KUDDE is mede mogelijk gemaakt door: Gemeente DordrechtBiesbosch StreekfondsNationaal Park De Biesbosch en IVN

Foto's: Leonie Muller

KUDDE, Biesbosch