Noord-Brabant
Jongeren
vrijdag18dec2020

Tilburgse leerlingen worden adviseur gezonde en duurzame voeding

Leerlingen van De Nieuwste School in Tilburg gaan komend voorjaar aan de slag als adviseur duurzame en gezonde voeding. Ruim 100 leerlingen van het derde leerjaar doen mee aan het IVN Jongeren Adviesbureau.

In opdracht van JOGG Tilburg, FoodUp Brabant en de makelaars Jong Leren Eten gaan zij aan de slag met de vraag: “Hoe maken we gezonde en duurzame voeding vanzelfsprekend bij Brabantse jongeren en kunnen we ze aanzetten tot het maken van een bewuste voedselkeuze?”.

Tijdens het project doen leerlingen onderzoek, gaan zij in gesprek gaan met (lokale) experts en bezoeken zij locaties in Brabant waar gewerkt wordt aan duurzaam en gezond eten. Het daaruit volgende advies – een campagne, challenge of nieuw ingerichte schoolkantine? - presenteren zij aan de opdrachtgevers. Geïnspireerd door de suggesties en adviezen van de jongeren, kunnen de opdrachtgevers gelijk aan de slag!

Meedoen of meer informatie?

Ben jij bezig met gezonde en duurzame voeding en wil je de leerlingen van De Nieuwste School uitnodigen op jouw locatie? Of wil je op jouw school ook leerlingen als adviseurs op dit thema aan de slag laten gaan? Neem contact op met Daniek Bosch van IVN Brabant en bespreek samen de mogelijkheden (via d.bosch@ivn.nl).