Noord-Brabant
IVN
maandag05feb2018

Nieuwe Biesboschgidsen gezocht

Nieuwe Biesboschgidsen gezocht

 

De gidsen van Nationaal Park De Biesbosch leiden met veel enthousiasme publiek rond in de prachtige natuur. Hierdoor kunnen veel mensen, zowel jong en oud, genieten van de mooie verhalen van de Biesbosch. Gezien de grote belangstelling voor deze excursies start het Nationaal Park in maart 2018 met een opleiding voor mensen die graag met mensen en natuur willen werken in de Biesbosch en Biesboschgids willen worden.

 

Nieuwe opleiding start in maart 2018

De opleiding bestaat in totaal uit 15 bijeenkomsten en loopt van maart tot en met september 2018. De cursusavonden vinden plaats op de maandag- en woensdagavonden.

Omdat de gidsen uit een ruim gebied om de Biesbosch komen, worden de bijeenkomsten zowel aan de Brabantse als de Hollandse kant gehouden, met als locatie de beide bezoekerscentra in Dordrecht en Drimmelen en het Biesboschmuseum in Werkendam. De excursies vinden plaats op de zaterdagochtend.

Het cursusprogramma is gericht op het vergroten van de natuurkennis van de Biesbosch en

het leren hoe je het publiek zo goed mogelijk de natuur kan laten beleven.

De excursies binnen de opleiding zijn bedoeld om de theorie ook werkelijk in het veld in de Biesbosch toe te passen. De cursisten leren hierdoor het gebied beter kennen.

 

Organisatie

De cursusorganisatie is in handen van IVN, Staatsbosbeheer en Parkschap Nationaal Park De Biesbosch in samenwerking met enkele ervaren Biesboschgidsen.

 

Kosten

Er wordt een bijdrage van € 150,- per persoon gevraagd voor deelname aan deze cursus. Cursisten kunnen na twee jaar actief te zijn als Biesboschgids het bedrag voor 50 % terug ontvangen van de organisatie.

 

Aanmelden

Bent u geïnteresseerd in het volgen van de opleiding tot Biesboschgids, stuur dan voor 14 februari 2018 een email met alle contactgegevens met daarbij een korte uitleg van uw motivatie naar:

Wim Ruis

IVN , Coördinator Educatie Nationaal Park De Biesbosch

w.ruis@ivn.nl , tel.  06 – 462 507 35

 

Aan de cursus kunnen zo’n 25 personen deelnemen. Na aanmelding volgt een intakegesprek met Staatsbosbeheer of Parkschap.