Noord-Brabant
Overig
vrijdag16sep2016

Kom plannen smeden in De Maashorst

Nieuwe ronde Groene Loper vouchers gestart

Heb jij ideeën of een (buurt)initiatief om De Maashorst mooier en leuker te maken? Kom dan naar de Groene Loper Smederij in jouw gemeente. Smeed plannen met medebewoners, experts en de gemeente. Maak krachtige verbindingen met lopende initiatieven en creëer verrassende routes en activiteiten. Smeed het Maashorst-ijzer nu het heet is!

Deze maand organiseren IVN en de Maashorstgemeenten ‘Groene Loper Smederijen’. De smederijen zijn bedoeld voor iedereen die De Maashorst een warm hart toedraagt: huidige Groene Loper initiatiefnemers, bewoners met ideeën om De Maashorst in de eigen omgeving te verrijken en bewoners die gewoon mee willen denken of helpen. Per gemeente (Uden, Landerd, Oss, Bernheze) Smederij worden georganiseerd. Doel hiervan is om de verschillende initiatieven met elkaar te verbinden tot beleefbare en herkenbare lopers naar natuurgebied De Maashorst. Hier zal ook de relatie met de ontwikkeling van de dynamische landschappen / dreven en driften worden gezocht.

Data smederijen

  • Donderdag 8 september (19­-22u) gemeente Landerd, locatie: Atelier De Tuinkamer
  • Dinsdag 13 september (19-­22u) gemeente Bernheze, locatie: Galerie Bernheze
  • Di 20 september (19-­22u) gemeente Uden, locatie Kindercentrum De Vlindertuin
  • Wo 28 september (19-­22u) gemeente Oss, locatie: Buurttuin BergbOss

Nieuwe ronde Groene Loper vouchers

Het IVN-burgerparticipatieproject de Groene Loper Maashorst is tot nu toe een groot succes. In dit project krijgen Maashorstbewoners de kans om initiatieven te ontplooien die het gebied landschappelijk of qua belevingswaarde verrijken. Op dit moment zijn al 35 bewoners-initiatieven in uitvoering, daarbij financieel of met raad en daad ondersteund met een Groene Loper voucher. Van 1 september tot 1 november kunnen weer nieuwe vouchers worden aangevraagd. Er liggen vouchers klaar van €250, €500, €750 en met ondersteuning.

Al een aantal initiatieven gerealiseerd

Afgelopen maart ontvingen 35 initiatiefnemers een Groene Loper voucher. Er zijn inmiddels al verschillende initiatieven gerealiseerd, zoals een belevingstuin bij Kindercentrum De Vlindertuin (Uden), een rustplek voor fietsers en wandelaars (Hengstheuvel), een pluktuin door Buurtvereniging In d’n Hof (Schaijk), een historische wandeling van de heemkundekring (Zeeland) en een Plantsoen van de Toekomst met luchtzuiverende planten (Oss). Binnenkort voegen we daaraan toe een verticale tuin, een zadenbibliotheek,een ontmoetingstuin voor vluchtelingen in Oss, een expositie met Maashorstkunst en een leylijnenpad in Nistelrode, een moestuin voor de kookclub van Vivaan in Heesch, een plukberm in Herpen, een melktappunt en een hoogstamfruitboomgaard in Uden en schilderworkshops door een atelier in Zeeland!”

Meer informatie over de Groene Loper Maashorst vind je hier