Noord-Brabant
Kind & Natuur
dinsdag30mei2017

Doe met de kinderfotowedstrijd 'De Biesbosch in mij'

De ‘Biesbosch in mij’ zoekt naar de belevenissen van jou in de Biesbosch. Wat maakt de Biesbosch voor jou bijzonder? Laat jouw foto zien aan de fotojury en andere bezoekers van de Biesbosch. Er zijn prijzen te winnen voor inzendingen rondom het thema: Op expeditie in de Biesbosch!

De fotowedstrijd wordt voor de vierde keer gehouden en loopt van 15 mei tot 1 september 2017. Foto’s en filmpjes kunnen worden ingezonden via www.debiesboschinmij.nl of Instagram met #debiesboschinmij.

Het thema ‘Op expeditie in de Biesbosch’ is erop gericht om ook kinderen kennis te laten maken met de natuur. De organisatie geeft tips om een expeditie in de Biesbosch te beleven. Waar moet je naar toe en wat kun je daar dan doen. Er kan een kaart worden gedownload: Op avontuur in De Biesbosch maar deze is ook verkrijgbaar bij de Biesbosch bezoekerscentra. Hoewel de tips in eerste instantie zijn bedoeld voor gezinnen met kinderen, kunnen uiteraard ook volwassenen meedoen aan de wedstrijd.

Prijzen voor volwassen en kinderen

De jury, bestaande uit vertegenwoordigers van Nationaal Park De Biesbosch, Staatsbosbeheer en VVV’s kiezen in de eerste week van september twee foto’s.  De mooiste foto van een expeditie met kinderen wordt beloond met een kinderfeestje in het Biesbosch MuseumEiland. De foto die voldoet aan het thema maar in relatie met natuurschoon maakt kans op een beverexcursie voor 4 personen. Er wordt bij de keuze rekening gehouden met de voorkeur van het publiek die op de website www.debiesboschinmij.nl mee kan stemmen.