Noord-Brabant
Biodiversiteit
vrijdag07sep2018

De Zuidwaterlinie Zoemt!

De ZuidwaterlinieMars

Van 16 t/m 23 september 2018 rijgen wandelaars, ploggers erfgoedparels van de Zuiderwaterlinie aan elkaar tijdens De Mars. Want met elf vestingsteden, vijf stellingen, een aantal forten en betoverend mooie natuur is de Zuiderwaterlinie the place to be!

Gedurende een week lopen wandelaars vanuit Grave en Bergen op Zoom richting Heusden. Onderweg worden de wandelaars getrakteerd op culturele en culinaire traktaties. In samenwerking met Runnerscafe dragen ploggers bovendien hun steentje bij aan het schoonhouden van het Brabantse landschap: al joggend en genietend van de natuur zamelen zij zwerfafval in.

Op zondagmiddag 23 september komen de deelnemers vanuit beide richtingen in Heusden. Hier wordt het slotfeest gevierd met het militair orkest Bereden Wapens en de wereldberoemde DJ La Fuente. Wandel, ren, plog en feest mee. Voorwaarts, Mars! 

Zaadbommen voor meer biodiversiteit

Natuurorganisatie IVN en NL Zoemt hebben speciaal voor De Mars het educatieve programma 'De Zuiderwaterlinie Zoemt!' ontwikkeld, dat leerlingen op speelse wijze kennis laat maken met de natuur langs de Zuiderwaterlinie. Brabantse basisschoolleerlingen gooien tijdens De Mars hun zelfgemaakte zaadbommen op de Zuiderwaterlinie, waardoor volgend voorjaar een knallend palet van bloemen (en zoemende bijen en andere insecten) te bewonderen is. 

Meer informatie vinden over de etappes en inschrijven doe je op www.zuiderwaterliniemars.nl.