Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid
Noord-Brabant
Gezondheid
woensdag15mrt2017

Biowalking in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen

Diabetesvereniging Nederland (DVN) en Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN) organiseren voor het tweede jaar op rij wandelingen voor mensen met diabetes. Zogenaamde Biowalks. Op deze manier krijgt de positieve uitwerking van bewegen en natuur op de gezondheid concreet vorm. Deze beweegactiviteiten worden begeleid door een gids van het nationaal park in samenwerking met een DVN ervaringsdeskundige. Op 25 maart a.s. wordt in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen de eerste wandeling van dit jaar georganiseerd. De wandeling start bij Landgoed Bosch en Duin in Udenhout.

Bewegen is voor mensen met diabetes een belangrijke vorm van zelfzorg. Diabetes is immers een typische doe-het-zelf-ziekte. Met bewegen kan iemand met diabetes de kans op kwalijke gevolgen van diabetes beperken. Samen met anderen bewegen biedt bovendien de mogelijkheid tot ervaringsuitwisseling en gezelligheid. De unieke natuurbeleving samen met de natuurgids maakt de wandeling zeer speciaal. DVN en IVN zorgen ervoor dat naast de gids ook een DVN ervaringsdeskundige aanwezig is om vragen over diabetes te kunnen beantwoorden. Voorafgaande aan en na afloop van de wandeling worden de bloedglucosewaarden gemeten. Deelnemers kunnen daardoor zelf ervaren wat bewegen in positieve zin doet voor het lichaam.

Meer informatie en aanmelden

De wandeling is gratis voor DVN leden en 3 euro per wandeling voor niet-DVN leden. Dit is incl. koffie/thee. Voor startlocaties en aanmelden zie www.biowalking.nl