Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid

Groen in de Buurt

Het is heerlijk om door de duinen de struinen, te dwalen door het bos, of per boot een Nationaal Park te verkennen. Maar voor natuur hoef je niet per se een hele dag uit te trekken of ver te reizen. Ook dichtbij is er van alles te beleven. Kijk eens naar je eigen dorp of stad, buurt of wijk, achter- of schooltuin. Ook daar is natuur! En ook daar laat IVN mensen, jong en oud, de natuur beleven.

Een greep uit ons aanbod:

Groene Loper
IVN rolt De Groene Loper uit en legt daarmee de verbinding tussen stad en platteland. De Groene Loper stimuleert en ondersteunt groene initiatieven van bewoners en ondernemers. Door deze initiatieven beleefbaar te maken en met elkaar te verbinden ontstaat een levende fiets- of wandelroute die uitnodigt om naar buiten te gaan!

Groene Loper in De Maashorst: www.allemaalmaashorst.nl/groene-loper
Groene Loper aan de Groene Corridor: www.groenecorridor.nl

Natuur in eigen hand
IVN Brabant, Provincie Noord-Brabant en Groen Ontwikkelfonds Brabant zoeken Brabanders die eigenaar of verzorger willen worden van hun eigen stukje natuur. Om daarmee zelf de regie in handen te nemen en te beslissen over hoe dat stuk natuur zich verder ontwikkelt. Tijdens een provinciale bijeenkomst worden de ideeën van bewoners verder vorm gegeven en worden middelen aangereikt om nieuwe natuur te ontwikkelen.

Kijk hier voor al het IVN-aanbod Groen in de buurt.