Noord-Brabant
Natuur
Op
dinsdag04okt201619:30

Workshop Biomimicry en Educatie

Wel eens gehoord van het nabootsen van een haaienhuid voor snellere zwempakken? Of van klissebollen als inspiratie voor klittenband? En wat dacht je van een landingsgestel van een helikopter geïnspireerd op de poten van sprinkhanen. Dit nabootsen van goede ideeën uit de natuur voor menselijke uitdagingen heet: Biomimicry.

Kansen voor NME

Biomimicry is uitdagend voor zowel volwassenen als kinderen en biedt de mogelijkheid om NME te koppelen aan sociale vragen en aan techniekonderwijs. Dat laatste is belangrijk omdat basisscholen techniek vanaf 2020 structureel moeten opnemen in hun curriculum. Welke kansen biedt dit voor NME? En wat kun je met biomimicry in het veld? Wil je meer weten, kom naar de inspiratieworkshop op 4 oktober a.s. en ontdek zelf welke koppelingen je kunt maken.

Inhoud workshop

Tijdens de bijeenkomst van 19.30 tot 22.00 uur hoor je over de belangrijkste ontwikkelingen op gebied van biomimicry en gaan we er in de praktijk mee aan de slag. De bijeenkomst is een initiatief van IVN Brabant en de uitvoering wordt verzorgd door Bowine Wijffels (BiomimicryNL), Bowine is associé van Stichting Biomimicry, is oud docent en NME-er (www.nature-wise.nl).

Meer informatie en aanmelden

Aanmelden en informatie bij IVN Brabant, Wim Ruis, w.ruis@ivn.nl.
Tel. 06 – 462 50735

 

Algemene informatie

dinsdag 4 oktober 2016 - 19:30
Locatie: 
Natuurmuseum Brabant (Startzone)
Spoorlaan 434
5038 CH Tilburg
Nederland
Extra Informatie: 

Kijk ook eens op www.biomimicrynl.org voor informatie over dit onderwerp.

Contactpersoon: 
Google Maps image