Noord-Brabant
Paddenstoelen
Op
zaterdag19okt201910:00

Paddenstoelen in De Brand

De herfst is begonnen! Dat betekent volop paddenstoelen spotten in Nationaal Park De Loonse en Drunense duinen. Paddenstoelen zijn het hele jaar door te vinden, wist je dat? Maar juist nu kom je ze veel tegen in alle mogelijke vormen, kleuren en soms geuren. IVN Brabant neemt je zaterdag 19 oktober om 10.00 uur mee op een paddenstoelenwandeling voor jong en oud.

Bekijk het eens van de andere kant

Tijdens deze leuke gezinsexcursie vertelt de duingids je verhalen over het geheimzinnige leven van de paddenstoel. Tip: neem zeker ook een klein spiegeltje mee. Het is namelijk heel leuk om de onderkant van een paddenstoel te bekijken. Bij sommige zie je dan gaatjes en bij andere weer buisjes of plaatjes. Waarom is dat eigenlijk?

En aan het einde van de wandeling staat er voor iedereen nog een heerlijke kop bospaddenstoelensoep klaar. Echt genieten dus!

Paddenstoelen herkennen

Paddenstoelen zijn de afvalverwerkers van de natuur, leven vaak van dood materiaal dat volop beschikbaar is in natuurgebied De Brand. Weet jij het verschil tussen een inktzwam en een stinkzwam? Hoe hou je een knolamaniet en een kastanjeboleet uit elkaar? En kun je een aardappelbovist wel eten? Kortom, neem al je zintuigen mee op deze wandeling en ontdek (samen met je kind) hoe mooi de wereld van paddenstoelen is.

Informatie en aanmelden

https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/nationaal-park-loonse-en-...

 

Algemene informatie

zaterdag 19 oktober 2019 - 10:00 tot 12:00
Locatie: 
Brasserie de Kat
Schoorstraat 37
5071 RC Udenhout
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image