Noord-Brabant
Kind & Natuur
Op
vrijdag10mei201910:00

Opleiding tot schoolgids voor Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen

Vind jij het leuk om jouw liefde en enthousiasme voor de natuur met kinderen te delen? Heb jij op schooldagen zin en tijd om aan de slag te gaan met een van onze  natuurbelevingsprogramma’s? Dan is schoolgids worden in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen misschien iets voor jou.

Opleiding tot schoolgids
Op vrijdag 10 mei van 10 tot 16 uur verzorgen wij een schoolgidsen cursus voor nieuwe vrijwilligers. Na deze opleiding van een dag loop je een aantal dagdelen mee met ervaren schoolgidsen tot je zelf klaar bent om zelfstandig aan de slag te gaan. 

Over onze scholenprogramma’s
We hebben voor iedere leeftijdsgroep in het basisonderwijs een ander programma. Het programma duurt altijd een dagdeel: ochtend of middag. Lees hier een korte beschrijving van de programma’s. Alle programma’s richten zich specifiek op de verwondering van de natuur in de Loonse en Drunense Duinen. De dieren, planten en alle verschijnselen die samenhangen met dit bijzonder gebied komen aan de orde. 

Waarom is schoolgids worden zo leuk en interessant?
Het is bijzonder om kinderen in deze levensfase zich te laten verwonderen over de natuur. Je raakt kinderen echt. Ze genieten van het zand, het weer, de planten en de dieren. Daarnaast zie je het gedrag van kinderen positief veranderen; ze kijken bewuster en krijgen meer respect voor natuur. Werken als schoolgids geeft je voldoening. Je hebt leuke contacten met andere schoolgidsen en maakt deel uit van een netwerk van gelijkgestemde mensen waarbij je leert van elkaar en van de kinderen. Daarnaast ben je natuurlijk lekker buiten bezig. 

Interesse?
Meld je dan aan voor opleiding via dit formulier  of bel met Marion de Cocq op (06)57 20 46 91.

Kijk voor meer informatie op www.ivn.nl/scholenprogramma-ldd.

Algemene informatie

vrijdag 10 mei 2019 - 10:00
Locatie: 
Rustende Jager
Oude Bossche Baan 11
5074 RC Biezenmortel
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image