Noord-Brabant
Kind & Natuur
Op
zaterdag09nov201917:00

Lampionnentocht langs de dieren in de duinen

Lampionnentocht Sint-Maarten

Ga dit jaar met Sint-Maarten niet langs de deuren maar langs de dieren. Op zaterdagavond 10 november verzorgen nationaal parkgidsen een lampionnentocht in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Met een zelf meegebrachte lampion ga je om 17.00 uur samen met je ouders, opa en oma of zelfs met je juf op pad door de Duinen. Maar... wat een gemis! Het is al laat en donker en er is geen eten te vinden. Tijd voor een bezoek aan de dieren in de Duinen, zoals de das en het ree. Misschien kunnen zij wat eten missen? Zo hoeft niemand honger te lijden!

Tijdens deze avond leren de kinderen over de dieren die leven in de duinen en verzamelen zij ‘voedsel voor in de winter’. Heeft mevrouw Das of meneer Ree nog iets lekkers te eten? En kom eens kijken wat de pot schaft bij meneer Mol! Bij iedere stop leren de kinderen in spelvorm over de leefwijze en het gedrag van de dieren. Als beloning krijgen zij bij ieder dier iets lekkers. Het parcours is ongeveer 2 km lang.

Traditie

Traditiegetrouw staat Sint-Maarten in het teken van het inzamelen van voedsel. Sint Martinus was de heilige bisschop van de Franse stad Tours. Hij stond bekend om het delen van voedsel en spullen met de armen. Later groeide dit uit tot een feest van de armen, waarbij zij bedelden om voedsel. Nog steeds wordt op 11 november het feest gevierd, waarbij jong en oud op pad gaat voor het inzamelen van lekkernijen.

Aanmelden

https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/nationaal-park-loonse-en-...

Algemene informatie

zaterdag 9 november 2019 - 17:00 tot 19:00
Locatie: 
Café De Roestelberg
Roestelbergseweg 2
5171 RL Kaatsheuvel
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image