Noord-Brabant
Natuur
Op
donderdag18jul201919:30

Kom oog in oog met een ree

Haal je verrekijker alvast maar uit de kast! Dinsdag 16 juli gaan we tijdens de schemering samen op zoek naar reeën in Nationaal Park de Loonse en Drunense duinen. Tijdens de wandeling vertelt een duingids over de ree en de bijzondere taferelen die horen bij de paartijd, ofwel reeënbronst. 

Meer kans om een ree te zien

Van half juli tot half augustus vindt de reeënbronst plaats. De vrouwtjes (reegeiten) stoten in die periode een speciale geur af en de mannetjes (reebokken) maken soms een blaffend geluid om enorm indruk te maken op de vrouwtjes. Een ree kijkt in deze tijd zo gefixeerd naar een potentiële geliefde dat zelfs de aanwezigheid van mensen soms niet wordt gemerkt. Een mooie gelegenheid dus om dit nobele dier te observeren. Garanties geven doen we natuurlijk niet. Maar zou het niet heel leuk zijn om eens oog in oog met één of meerdere reeën te staan?

In een groep van maximaal 12 personen wandel je met een gids van het nationaal park door het cultuurhistorisch landschap van Landgoed Plantloon in Kaatsheuvel. De combinatie van struikgewas, weilandjes en lange lanen maakt dit tot een geschikte plek voor het spotten van reeën. En natuurlijk zijn het ingrediënten voor een gegarandeerd heerlijke wandeling.

Informatie en aanmelden

Meld je aan via:
https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/nationaal-park-loonse-en-...

Algemene informatie

donderdag 18 juli 2019 - 19:30 tot 21:30
Locatie: 
Parking einde Plantloonseweg Loon op Zand
Nederland
Google Maps image