Noord-Brabant
Vanaf
zondag04jun201712:00

IVN Laarbeek

Wij organiseren sinds 2009 een Kikkerconcert, bij ons IVN gebouw de Bimd in Laarbeek. Elk jaar de eerste zondag in juni, dit jaar dus op 4 juni van 12.00 tot 18.00 uur. Onze prachtige heem- en bomentuin wordt omgetoverd in een grote theetuin met overdekt terras en bij mooi weer, wat meestal het geval is, is het hele terrein ingericht voor een prachtig openluchtfeest. De kikkers, waar alles mee begonnen is, kwaken vaak boven de muziek uit en we hebben altijd enkele leuke bandjes die de sfeer nog verhogen.
Op het terrein zelf is er voor de jeugd altijd het befaamde slootje prutten, waarbij de kinderen uit de op het terrein aanwezige poel, allerlei waterdiertjes mogen vissen, onder deskundige begeleiding van IVN- jeugdbegeleiders. Ze kunnen gebruik maken van het blote-voetenpad, er is voor de kleintjes een leuke poppenkast over kikker en pad, kinderen kunnen kennismaken met de Mierenleeuw en andere spannende insecten en kriebelbeestjes en de kinderen kunnen leren vlechten met wilgentenen.
Dit allemaal terwijl de ouders zich vermaken met een glaasje, kopje thee of koffie en genieten van de muziek.
Op het voorterrein is een aan de natuur gerelateerd kleinschalig marktje opgezet, waar ook het jeugd-IVN zich presenteert. Mensen kunnen ook onder begeleiding van een natuurgids, het “Rondje de Bimd“ lopen.
In het gebouw wordt een schitterende expositie gehouden van foto’s van onze eigen natuurfoto-werkgroep “Kiek Nou”. De foto’s zijn allemaal gemaakt in Laarbeek door zeer bedreven amateurfotografen, waarvan er enkele al in landelijke natuurbladen hebben gestaan, zoals Roots.
Er is voldoende parkeergelegenheid, zowel voor auto’s als fietsen. En de toegang is voor het hele evenement gratis.
De Bimd is te vinden aan de Beekseweg te Aarle-Rixtel, volg de pijlen met "Kikkerconcert".
Mochten jullie nog meer informatie willen, neem dan contact op met;
Sylvia van Gisteren
0624108886
Evenementen-commissie IVN Laarbeek, e-mail: ivnlaarbeek.evenementen@gmail.com
Aanmelden

Algemene informatie

zondag 4 juni 2017 - 12:00 tot 18:00
Locatie: 
de Bimd, IVN Laarbeek
Beekseweg
5735 CB Aarle-Rixtel
Nederland
Extra Informatie: 

Kosten
Gratis

Contactpersoon: 
Google Maps image