Noord-Brabant
Vanaf
zondag18jun201714:00

IVN Geldrop

Het jaarlijkse waterdiertjes scheppen bij IVN Geldrop vindt dit jaar plaats op Vaderdag 18 juni, van 14 tot 16 uur in de vijver van het kasteelpark. Deelname is voor iedereen gratis.

Waterleven hoeft niet groot te zijn om te boeien. Het zal veel mensen nog verrassen wat je allemaal in het water kunt vinden, zeker ook onder een vergrootglas. Kinderen en hun vaders, maar ook andere belangstellenden mogen op 18 juni onder begeleiding van natuurgidsen zelf het een en ander opvissen uit het water in het Kasteelpark. Benodigdheden als schepnetjes, waterbakken en dergelijke zijn aanwezig, evenals microscopen en ander materiaal om wat opgevist is nader te onderzoeken. Natuurlijk geven de IVN-gidsen de nodige toelichting en uitleg. Daarnaast kan er informatie opgezocht worden, in de IVN-bibliotheek van natuurinformatiecentrum De Paardestal. Die bevindt zich in het koetshuis.

Het waterdiertjes scheppen vindt van 14 tot 16 uur doorlopend plaats in de omgeving van De Paardestal en de vijver in het Kasteelpark. Tegelijkertijd en erna, tot 17 uur, kan in het natuurinformatiecentrum: "De Paardestal" een expositie bezocht worden. Hier zijn bovendien brochures, vouwbladen, posters en ook wandel- en fietsroutes te koop. Ook de bloemen- en zintuigentuin, kinderboerderij en het kasteel zijn vrij toegankelijk. IVN Geldrop is ook op internet en facebook.

Meld je hier aan! 

Aanmelden

Algemene informatie

zondag 18 juni 2017 - 14:00 tot 16:00
Locatie: 
Landgoed kasteel Geldrop
Mierloseweg 1
5662 KA Geldrop
Nederland
Extra Informatie: 

Kosten
Gratis

Contactpersoon: 
Google Maps image