Noord-Brabant
Natuur in de Buurt
Op
woensdag15nov201712:30

Inspiratiemiddag Operatie Steenbreek

Brabant & Limburg

Voor Brabantse en Limburgse educatieve natuurorganisaties en IVN-afdelingen die geïnteresseerd zijn in het vergroenen van tuinen en buurten. 

Al 33 gemeenten hebben zich aangesloten bij Operatie Steenbreek. Zij willen hun inwoners enthousiast maken om hun tuinen te vergroenen. Meer groen in de wijk draagt bij aan meer biodiversiteit, waterberging bij hoosbuien en het tegengaan van hittestress. Maar liefst 40% van het stedelijk oppervlakte is in bezit van particulieren. Samen maken we een groot verschil met onze tuininrichting.

Tijdens deze inspiratiemiddag bieden we inspiratie om in de eigen gemeente aan de slag te gaan, medestanders te vinden en resultaten te boeken. Met lezingen, workshops en presentaties van voorbeelden en activiteiten.

Programma

 • 12.30 uur: inlooplunch met soep en broodjes en kennismaking met           Operatie Steenbreek en enkele educatieve en communicatieve projecten zoals cursus Tuinreservaten, Groene Schoolpleinen en Tiny Forest
   
 • 13.00 uur: "Operatie Steenbreek in de praktijk” door één van de deelnemende gemeenten aan Operatie Steenbreek
   
 • 13.45 uur: start praktische workshop onder leiding van Linda IJmker met behulp van toolkit met daarin handvatten om operatie Steenbreek in jouw eigen gemeente vorm te geven. Aandacht voor o.a.  ludieke steenbreekacties die de consument aanspreken
   
 • 15.30 uur: afsluiting workshop
   

Meld je hier aan

Algemene informatie

woensdag 15 november 2017 - 12:30 tot 16:00
Locatie: 
BADLAB
Doctor Poletlaan 72
5612 ND Eindhoven
Nederland
Google Maps image