Noord-Brabant
Paddenstoelen
Op
zaterdag03okt202010:00

[Geannuleerd] Paddenstoelenwandeling in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen

[Geannuleerd] Paddenstoelen met soep in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen

DEZE EXCURSIE IS GEANNULEERD

De herfst is begonnen! Dat betekent volop paddenstoelen bekijken in Nationaal Park de Loonse en Drunense duinen. Paddenstoelen zijn het hele jaar door te vinden, wist je dat? Maar juist nu kom je ze veel tegen in alle mogelijke vormen, kleuren en soms geuren. IVN Brabant neemt je zaterdag 3 oktober om 10.00 uur mee op een paddenstoelenwandeling voor jong en oud.

Tijdens deze leuke gezinsexcursie vertelt de duingids je verhalen over het geheimzinnige leven van de paddenstoel. Tip: neem zeker ook een klein spiegeltje mee. Het is namelijk heel leuk om de onderkant van een paddenstoel te bekijken. Bij sommige zie je dan gaatjes en bij andere weer buisjes of plaatjes. Waarom is dat eigenlijk? 

Paddenstoelen zijn de afvalverwerkers van de natuur, leven vaak van dood materiaal dat volop beschikbaar is in natuurgebied De Brand. Weet jij het verschil tussen een inktzwam en een stinkzwam? Hoe hou je een knolamaniet en een kastanjeboleet uit elkaar? En kun je een aardappelbovist wel eten? Kortom, neem al je zintuigen mee op deze wandeling en ontdek (samen met je kind) hoe mooi de wereld van paddenstoelen is.

Na de tocht genieten we van een lekkere kop warme soep. 

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.
 

Algemene informatie

zaterdag 3 oktober 2020 - 10:00 tot 12:00
Locatie: 
Café 't Gommelen
Biezenmortelsestraat 1
5074 PD Biezenmortel
Nederland
Google Maps image