Noord-Brabant
Natuur
Op
zaterdag24okt202019:00

[Geannuleerd] Nacht van de Nacht - Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen

Binnenkort gaat de wintertijd in. De klok gaat een uurtje terug en we kunnen een uurtje langer slapen. Hiermee gaan we ook de donkere wintermaanden tegemoet. Ben je niet bang in het donker en wil je De Loonse en Drunense Duinen wel eens na zonsondergang beleven? Doe dan mee aan de spannende excursie 'Nacht van de Nacht' op 24 oktober!

Maak gebruik van deze unieke gelegenheid om in het donker op pad te gaan met een gids, want normaal is het verboden om tussen zonsondergang en zonsopkomst in het park zijn! Luister naar de fascinerende geluiden die de nacht met zich meebrengt en laat je meevoeren door de verhalen van de gids over het nachtleven in het nationaal park. Beleef de natuur als alle andere mensen al naar huis zijn. Behalve jij. 

De Nacht van de Nacht is bedoeld om lichtvervuiling landelijk onder de aandacht te brengen. Wist je bijvoorbeeld dat we in stedelijk gebied maar enkele sterren met het blote oog zien, terwijl dat er normaal gesproken zo’n 2.500 kunnen zijn? Hopelijk is het helder weer want dan kun je genieten van een prachtige sterrenhemel boven de duinen. 

Deze excursie start zowel aan de noordkant van het nationaal park:

  • Kijk hier voor meer informatie en aanmelden voor de Nacht van de Nacht aan de noordkant (startpunt: Natuurpoort De Drie Linden, Drunen)
  • Kijk hier voor meer informatie en aanmelden voor de Nacht van de Nacht aan de zuidkant (startpunt: Natuurpoort Van Loon, Loon op Zand)

 

Algemene informatie

zaterdag 24 oktober 2020 - 19:00 tot 21:00
Locatie: 
Drunen / Loon op Zand
Nederland
Google Maps image