Noord-Brabant
Kind & Natuur
Op
woensdag17jan201813:30

Bijeenkomst 'Beter leren in het groen'

Een gezonde groene (school)omgeving verbetert het leer- en concentratievermogen van kinderen, is gezonder, nodigt uit tot meer bewegen, maakt kinderen rustiger en vermindert pestgedrag. Steeds meer scholen en gemeenten zijn actief om tegels op het schoolplein te vervangen door een groene oase van (fruit)bomen, bosjes en struiken, een moestuin, water en andere natuurlijke en avontuurlijke elementen.

We gaan in op een gezonde groene schoolomgeving en de wijze waarop je natuur en groen kunt gebruiken in het onderwijs. De bijeenkomst is voor vertegenwoordigers van scholen, gemeenten, waterschappen en instellingen die scholen hierbij kunnen helpen. Kom naar Beter leren in het groen op 17 januari bij De Symfonie in Tilburg.

Belangrijkste programma-onderdelen

  • Lezing:  ‘Een beetje natuur, grote invloed. De uitdaging van een groene evolutie in het onderwijs’ door wetenschapsjournalist Mark Mieras.
  • Workshops: Er zijn diverse workshops over inspirerende praktijkvoorbeelden. U kunt er hiervan twee bezoeken tijdens de workshoprondes. Kijk hier voor een beknopte omschrijving van alle workshops: Workshops Beter leren in het groen
  • In gesprek met experts over:
    • Gesprek 1: ‘Toegevoegde waarde van natuur(-beleving) binnen het onderwijs’ met  Kris van Koppen Hoofddocent Universiteit Wageningen met reflectie door Bram van Ek (Schoolbestuur Leijestroom – Stichting voor basisonderwijs Vught)
    • Gesprek 2: ‘Hoe kunnen scholen extern aanbod als natuurbeleving, Jong Leren Eten, klimaat- en energielessen structureel inpassen in het curriculum?’ met Jan Plooij, projectleider ‘Niet stapelen maar vervangen’ in ’s-Hertogenbosch met reflectie door Rochelle Schaepkens, Management Kindcentrum Noorderlicht.
  • Rondetafelgesprek met bestuurders: Johan van den Hout (Gedeputeerde Provincie Noord-Brabant), Peter Glas (Dijkgraaf Waterschap De Dommel), Jan Baan (Bestuurder Prins Bernhard Cultuurfonds), Miriam Haagh (Wethouder Gemeente Breda) en Jelle de Jong (directeur IVN Natuureducatie)
  • Informatiemarkt: tijdens de inloop, pauze en het avondeten zijn er een aantal informatietafels ingericht door betrokken organisaties en workshopleiders. Hier kunt u in gesprek en nog meer inspiratie op doen.
  • Buffet met soep, brood en salades

Onze dagvoorzitter is Susan Martens

U kunt hier ook het complete programma met tijden downloaden als PDF: Programma 17 januari 2018

Aanmelden

De bijeenkomst ‘Beter leren in het groen’ wordt georganiseerd door provincie Noord-Brabant en IVN Natuureducatie Brabant. 

Algemene informatie

woensdag 17 januari 2018 - 13:30 tot 18:30
Locatie: 
De Symfonie
Eilenbergstraat 250
Tilburg
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image