Word Groene Held, doe mee met de stimuleringsprijs


We zoeken ondernemers die het verschil willen maken. Die zich sterk maken voor groene en duurzame initiatieven. Die lokale mensen, organisaties en ondernemers bij die missie betrekken. Een ondernemer met aandacht voor zijn omgeving, de natuur en de mensen, kortom; een Groene Held. Er is € 45.000,- te verdelen over de acht beste ideeën. Het geld helpt de prijswinnaars om hun duurzame, groene idee werkelijkheid te maken. Indienen kan tot uiterlijk 31 januari 2019. 

Duurzame initiatieven
Bij Groene Helden gaat het om duurzame initiatieven van twee of meer ondernemers die samenwerken met bijvoorbeeld instanties voor natuurbeheer, onderwijs of de lokale bevolking. Het hoeft niet per sé een spectaculair, uniek of geheel nieuw project te zijn. Wanneer je een bestaand, goed, maar kleinschalig initiatief verder uitbreidt, is jouw initiatief ook een kanshebber! 

Denk aan: een restaurant dat samenwerkt met een lokale supermarkt om voedselverspilling tegen te gaan en hierbij omwonenden betrekt. Maar ook dat ene bedrijf dat zijn bedrijfstuin wil vergroenen en verduurzamen en hierbij verschillende bedrijven en buurtorganisaties betrekt.

De prijs
In het voorjaar van 2019 worden 8 Groene Helden uitgekozen. Als Groene Held ontvang je een financiële bijdrage om je initiatief te verwezenlijken of te laten groeien en bloeien. De Groene Helden Prijs geeft bekendheid aan je initiatief en organisatie. Daarnaast vervul je als Groene Held een ambassadeursrol waarbij je opgedane kennis deelt met andere ondernemers en hen stimuleert en inspireert duurzaam te ondernemen. 

Groene Helden Limburg is een initiatief van Provincie Limburg en IVN Limburg in samenwerking met Innovatiehuis MKB Keyport 2020, MKB-Limburg, Vereniging Kleine Kernen Limburg, Mediahuis Limburg, IVN Roermond, VVV Zuid-Limburg, Limburg Marketing, Rabobank, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, CITAVERDE en Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij. 
 

Meer informatie, de voorwaarden en het inschrijfformulier: www.groeneheldenlimburg.nl.