Symposium Water een Hoofdzaak

Op donderdag 10 oktober werd tijdens de tweede Limburgse Waterdag een bestuurlijk symposium met de titel Water een Hoofdzaak gehouden in het Continium in Kerkrade. Tussen het talrijke publiek bestaande uit vertegenwoordigers van verschillende bestuurlijke organisaties en overheden zagen we ook een aantal IVN-ers rondlopen.

Als eerste spreker hield Renske Visscher, directeur zuid van het IVN, een boeiend betoog over haar visie op de inzet van natuur in de gezondheidszorg en de daarmee mogelijke besparing in de zorg.

Daarna sprak de wetenschapsjournalist, Mark Mieras, over de impact van water op het menselijk welbevinden. Als derde spreker liet Cor Merks, Managing Consultant Ramboll, zijn licht schijnen over hoe in Scandinavië wordt omgegaan met water en woningbouw. Hij stelde de vraag aan de orde: Hoe we ervoor zorgen dat onze klimaatadaptie rechtvaardig is.

Na de pauze werden in het 4D Earth Center met een multimediaal statement de gebiedsdossiers bekrachtigd waarin voor 22 Limburgse gemeenten, Provincie, Waterschap en WML beschermingsmaatregelen voor het Limburgse grondwater staan uitgewerkt.

Na afloop mochten de aanwezigen de literatuurstudie ‘Groene stad, vitale stad’ van Mark Mieras mee naar huis nemen om te lezen en verdere inspiratie op te doen.

Water een Hoofdzaak-2