Limburg
Natuur in de Buurt
donderdag28nov2019

Zorgcentrum in Venray krijgt Tuiny Forest cadeau

Op 27 november jl. is er een Tuiny Forest aangeplant bij zorgcentrum Rooyhof in Venray. Het Tuiny Forest dat bestaat uit 17 verschillende bomen, heesters en kruiden is een geschenk van voormalig deputé Hans Teunissen. Onder toeziend oog van enkele bewoners werden met hulp van IVN vrijwilligers, medewerkers en acht leerlingen van groep 8 van bassischool de Bongerd zes vierkante meter tuin aangeplant.

Na een korte uitleg gegeven door de stagiaire van IVN Limburg plantte Hans Teunissen, samen met de kinderen, de eerste boom. Hierna volgde de rest van de bomen en heesters snel. Na een korte pauze met warme chocomel voor de kinderen en een kopje koffie voor de andere aanwezigen werd uitgedacht waar de kruiden moesten komen en werden ook deze aangeplant. Als laatste restte alleen nog de Mulch-laag die bestond uit stro. Deze vormt een bescherming tegen eventuele vrieskou en zorgt ervoor dat er minder onkruid kan groeien en de grond minder snel uitdroogt.

We blikken terug op alweer een succesvolle plantdag van een Tuiny Forest. Met heel veel dank aan de bewoners en verzorgers van de Rooyhof, IVN Geysteren Venray, de kinderen van de Bongerd en natuurlijk Hans Teunissen.

Tuiny Forest Venray