Limburg
Duurzaamheid
donderdag27jun2019

Wil jij bijdragen aan een groen en duurzaam Nederland? Schrijf je dan in voor het Groen Traineeship bij jou in de buurt!

Ben jij tussen de 16 en 30, heb je ongeveer één dag in de week tijd en wil jij je inzetten voor natuur en duurzaamheid in Nederland? Bijvoorbeeld zeldzame diersoorten helpen, een overtuigende campagne bedenken om plasticgebruik te verminderen, een Tiny Forest beheren, of als onderdeel van een festivalteam met andere jongeren te praten over een eerlijke verdeling van de kosten voor klimaatbeleid. Met het Groen Traineeship kies jij welk project of projecten je wilt doen.

Naast een vrijwilligersvergoeding leg je contacten in het werkveld, krijg je trainingen en workshops en werk je aan je eigen ontwikkeling en een groener CV. Alle opdrachten zijn terug te vinden op www.groentraineeship.nl.

Groene Traineeships in de buurt

In (de omgeving van) Nijmegen gaan jongeren aan de slag met het vermarkten van de duurzaamheidskalender om werken aan een duurzaam Nederland van iedereen te maken! Ook gaat een groep trainees aan de slag met het verspreiden van kennis over het klimaat door het opzetten van een klimaatcursus. In Roermond werken jongeren aan het opzetten van een Jongerendenktank voor groene organisaties om meer jongeren te betrekken bij groene en duurzame activiteiten in een wereld vol innovatieve technologieën en mogelijkheden.

Deze opdrachten zijn terug te vinden via onderstaande links

Duurzaamheid community: https://nl.deedmob.com/Groen-Traineeship/deeds/14403

Klimaatcursus: https://nl.deedmob.com/Groen-Traineeship/deeds/14391

Jongerendenktank: https://nl.deedmob.com/Groen-Traineeship/deeds/14405

Aanbieders Traineeships

Om ook jongeren te betrekken bij maatschappelijke opgaven hebben zes groene organisaties (Staatsbosbeheer, IVN Natuureducatie, LandschappenNL, Natuurmonumenten, VBNE, Milieudefensie en SoortenNL) de handen ineen geslagen en bieden zij na de zomervakantie negen Groene Traineeships aan, verspreid door het hele land.

Het Groen Traineeship is één van de proeftuinprojecten van het actieplan Maatschappelijke Diensttijd van het Ministerie van VWS, uitgevoerd door ZonMw. Met de Maatschappelijke Diensttijd willen ze jongeren kennis laten maken met hoe leuk, interessant en divers je inzetten voor de maatschappij kan zijn.