Limburg
Natuur in de Buurt
maandag21okt2019

Tuiny Forest in de eigen tuin!

Zes vierkante meter inheems microbos in eigen tuin? Dat kan! Gemeente Weert stelt maar liefst 50 Tuiny Forest pakketten ter waarde van € 170,- beschikbaar voor de inwoners van Weert! Inschrijven voor een compleet pakket van inheemse bomen, struiken en kruiden voor in de tuin kan tot 5 november aanstaande.

Met een Tuiny forest worden kleur, geur en leven toegevoegd aan de tuin. IVN Natuureducatie heeft in samenwerking met Sprinklr een pakket met inheemse bomen (5x), struiken (6x) en kruiden (14x) samengesteld om zelf een inheems microbos aan te leggen. Het resultaat is niet alleen een makkelijk onderhouden microbos maar draagt ook bij aan verkoeling tijdens hete zomers en voorkomt uitdroging van de grond en wateroverlast bij flinke regenval. Goed voor bijen, vogels én voor de mens!

Inschrijven kan tot uiterlijk 5 november via www.ivn.nl/tuiny-forest-weert. Voorwaarden om kans te maken op een Tuiny Forest zijn:

  • inwonerschap van Gemeente Weert met een grondgebonden woning;

  • het Tuiny Forest komt in plaats van steen, kiezels en/of (kunst)gras;

  • de plantplek moet gereed zijn om te planten binnen enkele dagen na levering op 14, 15 of 22 november tussen 18.00 - 22.00 uur.

Bij de beoordeling van de aanvragen gaat de voorkeur uit naar locaties waar de meeste winst te behalen valt voor biodiversiteit, klimaatbestendigheid en sociale cohesie. Op 11 november ontvangt iedereen de uitslag per mail of telefoon. Meer uitleg, een handleiding en korte filmpjes zijn te vinden op www.ivn.nl/tuiny-forest.

Meer weten?
Er worden een workshop en een inloopmiddag georganiseerd in Wijkhuis Keenterhart, Sint Jozefskerkplein 3, 6006 HZ in Weert:

  • Workshop Tuiny Forest: donderdag 24 oktober 19.00-21.00 uur. Aanmelden via heerlijk@weert.nl vanwege beperkte ruimte.
  • Inloopmiddag: woensdag 30 oktober van 14.30-16.00 uur