Limburg
Overig
vrijdag27jan2017

Nationale Boomfeestdag in Maastricht

Wie helpt er mee?

Op woensdag 22 maart vieren we het 60-jarig jubileum van de Nationale Boomfeestdag in Maastricht met het planten van bijna 200 bomen door 500 kinderen en 250 genodigden. Het is tevens de start van de aanplant van de Groene Loper op de Koning Willem Alexander tunnel. Wij gaan bomen planten bij de OLV van Lourdes-kerk, in de Frankenstraat (Witte Vrouwenveld) en op het Europaplein samen met o.a. ambassadeurs van EU-lidstaten gekoppeld aan het Verdrag van Maastricht.

Het comité (Stichting Nationale Boomfeestdag, gemeente Maastricht, CNME en IVN) vraagt hulp van 70-100 vrijwilligers om o.a. de 14 klassen (een persoon per klas naast leerkrachten en ouders) te begeleiden tijdens de verplaatsingen, 40 personen om bij de boomplantacties te helpen, op de Groene markt (met ook een stand van IVN, bezetting drie personen) en in de OLV van Lourdes-kerk hand en spandiensten te verrichten (10-20 personen).

Wil je deze fantastische happening meemaken? Geef je dan HIER op voor een hele dag (begeleiding kinderen bij het planten van de bomen) of een gedeelte van de dag (bij de klussen).

Meer info over de Nationale Boomfeestdag: www.boomfeestdag.nl