Limburg
Natuur
vrijdag17mrt2017

MKB ondernemers dingen mee naar Groene Helden Stimuleringsprijs Limburg 2017

Van november tot en met januari zocht IVN Limburg in samenwerking met de Provincie Limburg, MKB Limburg, KvK, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, WIJ Limburg, Rabobank, Innovatiehuis MKB Keyport 2020, CITAVERDE, Natuurrijk Limburg en VVV Zuid-Limburg naar MKB ondernemers die Groene Held 2017 willen worden. Deze zoektocht heeft 20 initiatieven opgeleverd van bedrijven en vrijwilligersorganisaties die met een groen en duurzaam initiatief in aanmerking willen komen voor de titel Groene Held. Een jury heeft uit deze inzendingen tien initiatieven gekozen die op dinsdagavond 28 maart in Maastricht hun initiatief presenteren. Daarmee komen ze in aanmerking voor een stimuleringsprijs tussen de € 4.000,- en € 15.000,-. Het is het tweede jaar dat deze prijs in Limburg wordt uitgereikt.

Groene Helden

Bij de Groene Helden Stimuleringsprijs draait het om groene en duurzame initiatieven van twee of meer ondernemers die de samenwerking zoeken met bijvoorbeeld instanties voor natuurbeheer, onderwijs of de lokale bevolking. Op deze manier wordt niet alleen het bedrijf, maar ook zijn directe omgeving duurzamer en groener. De aard van de inzendingen in 2017 varieert van projecten tot bescherming van de boomvalk of patrijs, een groen schoolplein en een boomgaardfestival, tot buurtuinen De genomineerden De tien genomineerde initiatieven zijn in willekeurige volgorde: Plök uit Sittard, De Kleine Groene Wereld uit Venlo, Groen versterkt je kracht uit regio Zuid-Limburg, D’r Moostuin uit Berg en Terblijt, Poort van de Beemden uit Oost-Maarland, Samen voor de Boomvalk uit Vlodrop, Natuurplek Gelangebrook uit Heerlen, Doorontwikkeling Prinseböske uit Maasbree, Samen voor de Patrijs uit de gemeente Peel en Maas en Interactive Planter uit Venlo. Alle genomineerden staan uitgebreider beschreven op www.groeneheldenlimburg.nl

Maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt beloond

De winnaars van Groene Helden Limburg krijgen een mooi geldbedrag om hun plan te verwezenlijken. Daarnaast treden deze tien winnaars automatisch toe tot een netwerk waarbij kennisuitwisseling centraal staat en krijgen ze een speldje en gevelbord voor hun bedrijf. Zo kunnen bedrijven aantonen dat maatschappelijk verantwoord ondernemen beloond wordt en dat zij dit belangrijk vinden.