Limburg
Kind & Natuur
maandag04feb2019

Leer hoe je met kinderen de natuur ontdekt

Vind jij het ook belangrijk om kinderen of pubers iets meer in het leven mee te geven dan beeldscherm wijsheid? Vind je het leuk om met jeugd bezig te zijn? Ben je zelf graag buiten in de natuur en nieuwsgierig wat je daar allemaal kunt ontdekken en leren? Heb je zin om gelijkgestemden te ontmoeten?

Dan zet nu de stap om jeugdnatuurbegeleider te worden en schrijf je in voor de cursus die op 12 februari aanstaande start vanuit het IVN in Midden-Limburg!

Cursusinhoud

Je leert van ervaren IVN jeugdnatuurbegeleiders hoe je met verschillende leeftijdsgroepen in de natuur bezig kunt zijn en welke werkvormen er zijn om ze ook op hun niveau ervaringen te laten opdoen en kennis te vergaren. Belangrijk is dat je daarbij ook rekening leert te houden met de verschillende leervoorkeuren die mensen kunnen hebben want niet iedereen leert graag met een zoekkaart of in een rollenspel. Muziek, creativiteit, spel en zintuigelijke ervaringen zijn ook mogelijkheden! Als je de hele cursus voltooid krijg je na afloop een IVN certificaat van deelname. Tijdens en na de cursus wordt je in de gelegenheid gesteld om je opgedane vaardigheden in de praktijk toe te passen in bijvoorbeeld Nationaal Park De Meinweg of andere natuurgebieden in Midden-Limburg.

Wanneer 

De cursus bestaat uit een zestal bijeenkomsten op dinsdagavonden van 19.30-22.00 uur (12 februari, 12 maart, 2 april, 21 mei) en zaterdagen (23 februari, 23 maart, 13 april) van 9.00 - 12.00 uur in Helden, Roermond, Herkenbosch, Weert, Haelen. Daarnaast loop je tijdens de cursusperiode een korte stage bij één van IVN afdelingen in Midden-Limburg.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie ontvang je door een e-mail te sturen aan marjan.straver@ivnroermond.nl of google op IVN jeugdnatuurbegeleider Midden-Limburg.

Je kunt je aanmelden tot uiterlijk 8 februari via het aanmeldformulier.
De kosten bedragen € 20,- voor IVN leden en € 40,- voor niet leden (voor € 24,- wordt je al lid). Deelnemers moeten beschikken over een verklaring omtrent gedrag die je via ons gratis kunt aanvragen.