Limburg
Overig
zaterdag25jan2020

Ledendag 2020: Natuur in de buurt

Een keer in de 2 jaar biedt het district Limburg een actieve ledendag aan. Er wordt dan gekozen voor een actueel thema met sprekers en workshops waarin afdelingen hun pareltjes kunnen presenteren. Dit jaar was het thema "Natuur in de buurt". 

Voorzitter onderscheiden
Voor zijn vele verdiensten bij IVN Limburg, maar ook daarbuiten, is Arie Boersma, voorzitter van IVN District Limburg, op 25 januari 2020, tijdens de Actieve Ledendag van District Limburg, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dit in aanwezigheid van ruim 100 actieve IVN-leden.
urgemeester Annemarie Penn - te Strake speldde hem de medaille te Sittard op.
Arie is al 15 jaar voorzitter van IVN District Limburg dat uit meer dan 30 afdelingen bestaat en meer dan 4000 actieve leden heeft. In zijn bestuursperiode heeft hij vernieuwing doorgevoerd, de financiële basis versterkt en vele projecten ondersteund. Succesvol was ook het ontwikkelen van een landschapsgidsen-opleiding die inmiddels 8 keer in heel Limburg is uitgevoerd met vele bekwame gidsen als resultaat.
Zelf gidst Arie voor het IVN Excursieloket en voor Gaiazoo Daarnaast verzette hij veel regulier IVN-werk op landelijk, provinciaal en regionaal niveau, waarbij Arie’s inzet als vrijwilliger onvermoeibaar was en nog steeds is.

Lezing van Ignace Schops
Een van de inleiders was Ignace Schops, directeur Regionaal Landschap Kempen en Maasland.
Marianne Bonten schreef een samenvatting.

Arie-4

Arie-2