Limburg
Jongeren
dinsdag26mei2020

Jongeren Advies Bureau (JAB) scholengemeenschap Bouwens Peel en Maas kiest inrichting Pius Park Plein

Nadat bejaardenwoningen waren gesloopt en vervangen door levensbestendige- en huurwoningen voor jongeren, gezinnen en ouderen, werd de behoefte aan nieuwe voorzieningen en herinrichting van de openbare ruimte groter. Het project Jongeren Advies Bureau betrok de leerlingen van Scholengemeenschap Bouwens van der Boije in Panningen actief bij de inrichting van hun plein. En met succes!

In december werd de opdracht officieel uitgereikt aan de leerlingen en gingen zij aan de slag om zo veel mogelijk informatie op te halen. Zo brachten zij onder andere een bezoek aan tuincentrum Herman Vaessen en experts op het gebied van bomen en planten, vandalisme, verkeer, dementie en ouderen, waterhuishouding en sport. Zo konden de verschillende JAB’s hun adviezen en ideeën goed onderbouwen.

Op 16 maart zou de presentatie van de verschillende plannen plaatsvinden, waar vervolgens een jury een winnaar uit zou kiezen. Helaas gooide corona roet in het eten. Het was voor iedereen lastig om aan te passen aan de nieuwe situatie. De jury besloot digitaal te vergaderen en zo kwam het JAB Pura Nature alsnog als winnaar uit de bus. Het feestelijke moment, inclusief het plaatsen van het bord, zal op een later tijdstip alsnog plaatsvinden.

Toos Wilms (voorzitter IVN Helden): “We zijn trots op iedereen die dit project tot zo’n groot succes heeft weten te maken, ondanks de tegenslagen. De leerlingen van het Bouwens, de leerkrachten, de verschillende experts, de gemeente, het Waterschap en de IVN vrijwilligers hebben laten zien dat samenwerking loont en dat jongeren op deze manier, via het voorgezet onderwijs, betrokken blijven bij de natuur.”

JAB Panningen