Limburg
(Moes)tuinen
donderdag27aug2020

Een voorproefje op de cursus moestuincoach

In het Brabantse Moergestel krijgt verslaggever Ruud van L1 een voorproefje op de cursus moestuincoach. Klik hier om het interview met Marieke Dekker van IVN te beluisteren.

Ondersteun scholen en kinderopvang. Volg de opleiding!

Weet jij al veel over natuurlijk moestuinieren? Droom je ervan om je kennis en ervaringen te delen met kinderen? Doe dan mee met de opleiding ‘Moestuincoach’ die start op 1 oktober. Deze opleiding wordt georganiseerd door Jong Leren Eten Limburg, Velt en IVN Natuureducatie. 

De komende jaren wordt de vraag van scholen en kinderopvang om met hun leerlingen te moestuinieren steeds groter. Dankzij diverse financiële ondersteuningsmogelijkheden krijgen scholen nu de kans om moestuinieren en eetbaar groen op te nemen in het onderwijsprogramma. Alleen niet iedere leerkracht heeft groene vingers! Daarom zijn we op zoek naar moestuincoaches die scholen en kinderopvang kunnen bijstaan. Dat kan op het schoolplein, nabij de school in bijvoorbeeld een volkstuin of een buurttuin, op het erf van een boer, in een tuin bij een zorgcentrum voor ouderen of misschien wel in jouw eigen tuin?

Heb jij interesse om moestuincoach te worden? Meld je dan hier aan.