Limburg
Overig
woensdag20mei2020

Dag van het Nationaal Park 2020

Op 24 mei vindt jaarlijks de Europese Dag van het Nationaal Park plaats. Een dag die door veel Europese parken wordt gevierd. Het organiseren van evenementen ter plekke is moeilijk zoals bekend, maar iedereen kan dit jaar de bijzondere natuur van de Limburgse Nationale Parken nog steeds beleven - vanuit thuis! Zo is er tijdens de Dag van het Nationaal Park online van alles te beleven:

Digitale excursies door de Nationale Parken

Om Nederland beter bekend te maken met de Nationale Parken en tóch de bijzondere natuur te laten beleven, kan iedereen deelnemen aan een digitale excursietour door de Nationale Parken. Ook in Nationaal Park De Groote Peel, Nationaal Park De Meinweg en Nationaal Park De Maasduinen. Ga vanaf 22 mei digitaal op pad in een van deze Limburgse parken en geniet van het park en de natuur met een digitale natuurexcursie.

Vanaf 22 mei om 12:00 uur zijn de digitale excursies in de Nationale Parken beschikbaar op deze pagina.

Nationale Parken Quiz

Tijdens de Dag van het Nationaal Park kan iedereen kennismaken met de bijzondere en unieke natuur van de Nationale Parken. Onder het mom van "wat weet jij van de Nationale Parken?" is er een speciale natuurquiz, die vanaf 22 mei om 12:00 uur beschikbaar is. Onder de beste 10 quizdeelnemers verloten we een prijs.