Limburg
Natuur in de Buurt
dinsdag26nov2019

Basisschoolleerlingen planten eerste Tiny Forest in Roermond

Leerlingen van groep 4, 5 en 6 van Basisschool Neel hebben vandaag het eerste Tiny Forest in Roermond aangeplant. Ze deden dit samen met initiatiefnemer WijzijnMaasniel, Gemeente Roermond, buurtbewoners en IVN Natuureducatie. Het minibos is geplant in de wijk Maasniel. Wethouder Rens Evers en leerlingen Janou Daamen en Sara Raji van Basisschool Neel planten de eerste boom én onthulden het bord met de naam: Neelderbos.

Wethouder Rens Evers: “Ik ben trots dat we met deze samenwerking van de school, de buurt, IVN Natuureducatie en medefinancier de Nationale Postcodeloterij niet alleen meer groen krijgen in onze stad, maar ook een fantastische en avontuurlijke speel- en leerplek creëren voor kinderen.”

Meer Tiny Forests in Roermond

Gemeente Roermond wil de komende tijd samen met IVN Natuureducatie nog meer Tiny Forests aanleggen. Een belangrijke voorwaarde daarom is de betrokkenheid van bewoners en een school. Wilt u ook een Tiny Forest in uw buurt? Meld u dan voor 31-01-2020 aan als initiatiefnemer via www.ivn.nl/tinyforest, zodat IVN contact met u kan opnemen.

Elke buurt zijn eigen minibos

De komende twee jaar wil IVN Natuureducatie minimaal 200 Tiny Forests realiseren in Nederland. Want de mini-bossen vormen niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook een gezonde verblijfplaats voor mensen. Kinderen leren in het ‘buitenlokaal’ over de natuur en buurtbewoners kunnen elkaar ontmoeten op een prettige en gezonde plek. De bossen stimuleren biodiversiteit en bieden ook kansen om klimaatproblemen tegen te gaan.