Groene Helden Limburg Stimuleringsprijs

Voor MKB ondernemers die verder denken en groen doen

Van november 2015 tot en met januari 2016 zocht IVN Limburg in samenwerking met de Provincie Limburg, MKB Limburg, KvK, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Rabobank, Innovatiehuis MKB Keyport 2020, CITAVERDE, Natuurrijk Limburg en VVV Zuid-Limburg naar MKB ondernemers die Groene Held willen worden. De zoektocht naar Groene Helden leverde 36 initiatieven op van Limburgse MKB ondernemers! Bij de Groene Helden Stimuleringsprijs draait het om groene en duurzame initiatieven van twee of meer ondernemers die de samenwerking zoeken met bijvoorbeeld instanties voor natuurbeheer, onderwijs of de lokale bevolking. Op deze manier wordt niet alleen het bedrijf, maar ook zijn directe omgeving duurzamer en groener. 

Winnaars 2016 bekend!

Op dinsdagavond 22 maart hebben tien Limburgse MKB ondernemers uit handen van de juryvoorzitter en gedeputeerde Patrick van der Broeck, een Groene Helden Limburg Stimuleringsprijs ontvangen. In De Oolderhof in Herten pitchten tien genomineerden kort hun initiatief dat zij hadden ingezonden om in aanmerking te komen voor een mooie geldprijs waarmee ze hun groene initiatief kunnen starten of doorontwikkelen. De eerste prijs t.w.v. € 15.000,- ging naar het initiatief LOCOTuinen Maastricht van LOCOtuinen Maastricht en Freek Mennen. LOCOtuinen Maastricht is een Coöperatieve vereniging van 130 ondernemende burgers die in co-propductie met Boer Freek Mennen verantwoordelijkheid nemen voor eerlijke en lokale biologische voedselproductie. LOCOtuinen pacht of koopt land in en om Maastricht, teelt 60-80 diverse groenten en kruiden en bloemen per jaar en deelt de oogst, lasten, lusten en winst.

De tweede prijs van € 10.000,- ging naar De Educatieve Speelplaats  van Basisschool Windekind en GrausBouw BV en de derde prijs t.w.v. € 7000,- kwam in handen van Hoeve Jamboors Arcen en Pannenkoekenrestaurant Jagersrust Velden voor hun initiatief Smokkelen en Smullen. De nummers vier tot en met tien mochten ieder € 4000,- mee naar huis nemen.