Gastheren aan het woord - Paul Franssen, Paradijsvogels (Vijlen)

Hoe bieden andere ondernemers hun gasten een extra beleving van de natuur? In dit item is Paul Franssen van Paradijsvogels (Vijlen) aan het woord over zijn groepsaccommodatie en brede aanbod allerlei activiteiten. 

Paradijsvogels

Paul Franssen is schatbewaarder van de Paradijsvogels. Een bijzonder recreatiebedrijf in het erg mooie Cottessen – Vijlen. Naast groepsaccommodatie in een van de twee monumentale vakwerkboerderijen biedt Paradijsvogels ook plaats aan familiebijeenkomsten, bedrijven, verenigingen, teambuilding, trainingen, huwelijken in het groen en andere bijzondere events. Het landschap, de natuur de rust en de ruimte gecombineerd met activiteiten die variëren van schapendrijven tot pizzabakken en van mergelcarven tot huifkartochten maakt dat mensen eerder ontvankelijk zijn voor ontspanning, ontmoetingen, verdieping en niet  te vergeten plezier hebben met elkaar. De Paradijsvogels compenseren verder hun CO2 voetafdruk ruim met onder andere zonnepanelen op de vakwerkboerderijen.

 

Hoe ervaar je het Gastheerschap?

“Gastheerschap is voor mij een basis voor ontmoeting en verbinding. Ik probeer in mijn gastheerschap mensen mee te laten genieten van al het mooie rondom, wat er te zien is en wat ook soms verborgen is in het landschap. Je moet het eerst weten voor dat je het kunt gaan zien. Daarna zie je de mensen genieten van al dat moois. Natuur en landschap zijn enkele van de meest ontspannende omgevingen die er kunnen zijn, dus ook heilzaam op gezondheidsgebied. IVN Limburg is een enthousiaste club met een eigentijdse aanpak. Ik ervaar dan ook een prettige samenwerking met IVN.”

 

Het Gastheerschap is niet het enige manier waarop je samenwerkt met IVN Limburg. Je doet ook mee met de Groene Helden-prijs?

“De deelname aan Groene Helden is vooral een uitdaging aan mezelf om weer creatief te zijn en in samenwerking met anderen iets nieuws te creëren en waar de samenleving iets aan heeft. Het nodigt uit om met anderen op zoek te gaan naar nieuwe kansen. En natuurlijk beleef ik daar zelf ook een hoop plezier aan. De publiciteit die het oplevert is natuurlijk versterkend voor het imago van het bedrijf maar zorgt zeer zeker ook voor een gezonde bedrijfsvoering doordat er meer mensen komen.
De waardering van de Groene Helden Stimuleringsprijs levert ons de inspiratie om te blijven doorgaan en een soort experimenteerplek te zijn voor duurzaamheid.”

 

Wat heeft de Groene Helden – stimuleringsprijs je concreet opgeleverd in de twee keer dat je meegedaan en gewonnen hebt?

“Publiciteit, plezier, een groter waardevol netwerk, meer omzet, nieuwe ideeën die ontwikkeld kunnen worden in samenwerking met anderen. Mede dankzij de Groene Helden Prijs is het idee ontstaan en de uitvoering gerealiseerd van een bijzondere boomhut voor coaching, trainingen en brainstorms. Hieromheen is er een netwerk van deelnemers gevormd. Ik vind Groene Helden een uitstekend initiatief met veel meerwaarde voor ons bedrijf en voor de maatschappij. De financiële bijdrage van de prijs is natuurlijk ook zeer welkom. Innovatieve ideeën hebben soms tijd nodig om te landen in de hoofden van de mensen. De prijs en de publiciteit maakt het ondernemersrisico dan iets kleiner.”

 

Heb je zelf ook een groen en duurzaam idee en wil je kans maken op de Groene Helden-stimuleringsprijs? Kijk dan op www.ivn.nl/groeneheldenlimburg.