Even voorstellen: Thea Jetten

Ik ben Thea Jetten, 54 jaar en sinds 1 april 2010 werk ik bij IVN Limburg als projectleider. Een geweldig mooie, afwisselende, inspirerende en drukke baan. Samen met mijn collega’s maken we Limburg groener en duurzamer. In mijn werk richt ik me met name op natuur en gezondheid, natuur in de buurt en Nationaal Park De Maasduinen.

Bij natuur en gezondheid laten we mensen ervaren wat de natuur voor hun lichamelijke en geestelijke gezondheid kan betekenen. Dit willen we voor iedereen: van jong tot oud en van preventief tot mensen die al ziek zijn. We doen dit door mensen te trainen en verschillende activiteiten te organiseren zoals biowalks of mantelzorgdagen. Een aspect van natuur in de buurt is het realiseren van tiny forests. Een Tiny Forest is een bijzonder minibos midden in de wijk mét een buitenlokaal voor de kinderen. Het versterkt de biodiversiteit en geeft jong en oud de kans om natuur te ontdekken en te beleven dichtbij huis. In maart gaan we de eerste drie aanplanten, in Weert, Eijsden-Margraten en Maastricht. In Nationaal Park De Maasduinen tenslotte coördineer ik  de voorlichting en educatie. In De Maasduinen heb je maar liefst drie terreinbeheerders en 800 particuliere eigenaren. Het geeft enorm veel voldoening om dan gemeenschappelijk zaken op te pakken zodat mensen kunnen genieten van dit prachtige landschap. Nog nooit in De Maasduinen geweest? Echt doen, het is een prachtig gebied!

Ik ben geboren en getogen in Arcen en daar woon ik, na een afwezigheid van bijna 25 jaar, samen met mijn man en jongste dochter. De andere twee dochters wonen al een tijd op zichzelf. Als alles goed gaat komt eind juni mijn tweede kleinzoon ter wereld. Iets waar ik mij erg op verheug. Dit motiveert me enorm om me in te zetten voor een mooiere, duurzamere en groenere wereld. Fijn om werk te kunnen en mogen doen dat verschil maakt. En over verschil gesproken: de maand maart wordt ook een hele spannende voor me. Ik sta namelijk op nummer twee op de lijst van GroenLinks bij de aankomende provinciale statenverkiezingen. Op deze manier kan ik van twee kanten werken aan het realiseren van mijn idealen.

Mocht je meer willen weten over de verschillende projecten kun je hier kijken:

of neem contact met me op via t.jetten@ivn.nl of 0475-386 460.