Even voorstellen: Cindy Nordhausen

Omdat het onmogelijk is om zoveel enthousiaste IVN’ers in 1,5 jaar tijd te ontmoeten, stel ik mijzelf graag aan jullie voor via deze weg. Mijn naam is Cindy Nordhausen (33) en ik woon samen met mijn vriend in Roermond. Ongeveer anderhalf jaar geleden mocht ik het team van IVN Limburg komen versterken als projectleider, iets wat ik tot op heden met veel plezier en voldoening doe!

Als kind al werd ik door mijn ouders mee genomen de natuur in. Elke zondag met de hele familie wandelen in verschillende gebieden in Limburg en wij konden heerlijk spelen. Hoewel ik me tijdens mijn studie vooral met andere dingen bezig hield (J) , begon het buiten wandelen, het ontdekken van de natuur daarna steeds weer te kriebelen. Voordat ik bij IVN kwam werken, was ik werkzaam in het openbaar vervoer als manager. Een drukke en hectische baan, waarbij ik de avondwandelingen en de zondagse tochten steeds meer leerde waarderen. Het hielp mij te ontspannen en ik verbaasde me over hoe mooi onze eigen directe omgeving is. Mijn beste vakantieherinneringen waren allemaal buiten, in de natuur, met bijzondere plant- en diersoorten. Het was deze ‘herontdekking’ die mij triggerde toen de vacature van IVN voorbij kwam op LinkedIn. Ik kon niet anders dan reageren. En daar heb ik geen moment spijt van gehad! De diversiteit aan projecten, de vele enthousiaste vrijwilligers, de kennis en kunde, maar vooral de kunst van het verleiden hebben mij enorm verbaasd! 

Bij IVN Limburg houd ik me o.a. bezig met projecten die te maken hebben met natuur en recreatie. Zo start ik binnenkort mijn derde programma Gastheerschap van het Landschap, een programma waarbij we horeca- en recreatieondernemers opleiden tot ambassadeurs van het landschap. Daarnaast werk ik graag aan projecten met jongeren; ik weet immers uit eigen ervaring dat jongeren een moeilijke doelgroep is om te bereiken. Door het creëren van (natuur en groen)ervaringen geloof ik erin dat ook deze jongeren bewust worden van hun omgeving en steeds meer willen bijdragen aan meer groen. Het project Jongeren Adviesbureau is dan ook een project waar ik heilig in geloof.

Ook werk ik aan projecten als Tiny Forest en uitvoeringsprogramma’s in de nationale parken De Meinweg en De Groote Peel. Tot slot probeer ik samen met mijn collega’s op provinciaal niveau af te stemmen op welke innovatieve projecten en activiteiten wij als IVN Limburg de komende jaren moeten insteken om een groener en duurzamer Limburg te realiseren.


De komende jaren hoop ik met al onze projecten, ideeën en samen met alle vrijwilligers verder te kunnen bouwen aan een groenere wereld. Er is niets mooiers dan je eigen verwondering om te kunnen zetten naar activiteiten en resultaten die passen bij een maatschappij die vraagt om actie!

Mocht je meer van mij willen weten, neem dan gerust contact op.

Groetjes,
Cindy Nordhausen 


Op deze pagina vind je een overzicht van alle beroepskrachten van IVN Limburg